Novi Sad

Danijela izgubila kćerku, zeta i četvoro unučadi u požaru: Trebali smo da slavimo rođendan

  • Izvor: Blic
  • 23.08.2024. 21:47

U gusto naseljenoj ulici Đorđa Dere u novosadskom naselju Salajka gdje je sinoć u požaru stradala šestočlana porodica vladaju muk i nevjerica.

Prijatelji i poznanici nastradalih pristižu da izjave saučešće, povremeni jauci i tužno zapomaganje šire se naseljem parajući sablasnu tišinu a prisutni kažu da bi zbog ovakve tragedije i kamen zaplakao!

U požaru su poginuli supružnici Danijel A. (29) i Maja S. (23) i njihova djeca stara 2, 4, 5 i 7 godina. Prema informacijama do kojih je došao “Blic”, svih šestoro nastradalih spavali su u jednoj prostoriji porodične kuće a uzrok smrti je gušenje.

“Trebali smo da slavimo rođendan a sada pripremamo sahranu”

Te navode potvrdila je i neutješna Majina majka Danijela koja je sa suprugom spavala u susednoj prostoriji kada je izbio požar.

Pojavio se potresan snimak prijave požara: Molim vas, djeca su unutra

Pojavio se potresan snimak prijave požara: Molim vas, djeca su unutra

„Šta su oni Bogu zgriješili? To su djeca! Naša djeca! Šta ćemo mi bez njih“, priča uplakana Danijela odmahujući glavom u nevjerici.

Dodaje da je najmlađe dijete prije pet dana napunilo dvije godine i da je nesrećna beba pronađena u naručju majke Maje.

„Nikada tu sliku neću izbrisati iz glave. Slavili smo njen rođendan a danas smo trebali da slavimo punoljetstvo sinu. A šta je radio za 18-i rođendan? Pokušavao je da spasi sestru, zeta i četvoro sestrića iz požara i nažalost nije uspio. Еto, trebali smo da slavimo rođendan, čekali smo puno gostiju a sada pripremamo sahranu i ti isti gosti dolaze da izjave saučešće a ne da čestitaju rođendan“, plačnim glasom jedva priča Majina majka koja je pod sedativima zbog tragedije koja je zadesila njenu porodicu.

Zapalila se baterija električnog skutera

Požar je buknuo oko dva sata ujutru. Sumnja se da je riječ o električnim instalacijama, odnosno da se zapalila baterija električnog skutera koji je bio na punjaču.

Nesreća se desila dok su svi spavali.

U Novom Sadu trodnevna žalost zbog smrti šestočlane porodice u požaru

U Novom Sadu trodnevna žalost zbog smrti šestočlane porodice u požaru

Otac nastradale žene i njen brat, koji žive odmah pored i dijeli ih samo zid, istrčali su napolje, razvalili su vrata, ali nisu uspjeli da dođu do porodice jer je vatra bila velika.

Pokušali su i sa druge strane da probiju zid kako bi spasli najmilije, ali nažalost, nisu u tome uspjeli.

Najavljen Dan žalosti

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obratio se javnosti danas zbog požara koji izbio u ranim jutarnjim časovima i u kom je šestoro lica izgubilo život. On je najavio da će u Novom Sadu biti proglašen Dan žalosti.

Načelnik uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Stojan Milovac rekao je danas da je šestočlana porodica koja je stradala u požaru u novosadskom naselju Salajka bila onemogućena da se evakuiše zbog stanja kuće, prenosi Blic.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: