Нерашчишћени односи

АТВ открива: Ко је и зашто организовао напад на Новитовића

За напад на Милана Новитовића осумњичени су Предраг и Младен Којић из Градишке, те Саша Ковачевић из Бијељине који је осумњичен као организатор напада, сазнаје АТВ.

Досадашња истрага указује да су мотиви напада нерашчишћени имовински односи на релацији Новитовић и Ковачевић, који су заједно у послу око изградње зграде у Бијељини.

”Њихови односи су нарушени због новчаних дугова и ту је већ било узајамних пријетњи, праћења и слично. Досадашњи резултати истраге указују да су се њих двојица јуче срели и постоје наводи да је Новитовић из аутомобила ”махао” пиштољем према Ковачевићу, те га је након тога пратио”, каже добро упућени извор АТВ-а.

Додаје да је Ковачевић због тога позвао Којиће, тражећи им да ”препадну” и ”упозоре” Новитовића. Они су га возилом пресрели на излазу са аутопута у Береку код Градишке и бејзбол палицом му полупали стакло на аутомобилу.

Ево шта су нападачи рекли Милану Новитовићу

Ево шта су нападачи рекли Милану Новитовићу

Први резултати истраге указују да пуцњаве није било, али су опречне изјаве актера око тога ко је био наоружан пиштољем. Наиме, Новитовић је тврдио да су извршиоци имали и палицу и пиштољ, док су они то негирали. Незваничне информације указују да је пиштољ припадао Новитовићу и да су му нападачи одузели оружје када је њиме покушао да се одбрани.

Међутим, пиштољ током увиђаја није пронађен и за њим се трага, као и за другим доказима који ће помоћи у расвјетљавању цијелог догађаја и провјери свих навода актера.

Напад на Новитовић је квалификован као кривично дјело насилничко понашање. Осумњичени ће током дана бити предати у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, које ће одлучити о даљим мјерама радњама.

Милан Новитовић нападнут на аутопуту!

Милан Новитовић нападнут на аутопуту!

Иначе, Саша Ковачевић је власник фирме која се бави некретнинама, а која је својевремено купила хотел ”Monument” на Козари. У априлу 2022. године ухапшен је у акцији ”Ира” коју су, по налогу Тужилаштва БиХ, спроводили СИПА, МУП Републике Српске, те брчанска и сарајевска полиција у оквиру предмета против Жељка Радовановића и других. Група је, како је тада саопштено, осумњичена за организовани криминал у вези са трговином дроге и неовлаштеним прометом оружја, а Ковачевић је довођен у везу са осумњиченим Милетом Росићем. Оптужница до данас није подигнута.

Кострешевић: Бијељинац осумњичен за организовање напада на Новитовића

Кострешевић: Бијељинац осумњичен за организовање напада на Новитовића

И Милан Новитовић је хапшен током 2022. године због сумње у злоупотребе у вријеме док је обављао дужност директора Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске. Недавно је против њега потврђена оптужница за злоупотребу службеног положаја или овлашћења, односно да је оштетио Цивилну заштиту за 12.000 КМ, тако што је претходном директору незаконито омогућио да по истеку мандата прими још три плате. Новитовић је по тој оптужници негирао кривицу, а суђење је у току.


Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)