Neraščišćeni odnosi

ATV otkriva: Ko je i zašto organizovao napad na Novitovića

Za napad na Milana Novitovića osumnjičeni su Predrag i Mladen Kojić iz Gradiške, te Saša Kovačević iz Bijeljine koji je osumnjičen kao organizator napada, saznaje ATV.

Dosadašnja istraga ukazuje da su motivi napada neraščišćeni imovinski odnosi na relaciji Novitović i Kovačević, koji su zajedno u poslu oko izgradnje zgrade u Bijeljini.

”Njihovi odnosi su narušeni zbog novčanih dugova i tu je već bilo uzajamnih prijetnji, praćenja i slično. Dosadašnji rezultati istrage ukazuju da su se njih dvojica juče sreli i postoje navodi da je Novitović iz automobila ”mahao” pištoljem prema Kovačeviću, te ga je nakon toga pratio”, kaže dobro upućeni izvor ATV-a.

Dodaje da je Kovačević zbog toga pozvao Kojiće, tražeći im da ”prepadnu” i ”upozore” Novitovića. Oni su ga vozilom presreli na izlazu sa autoputa u Bereku kod Gradiške i bejzbol palicom mu polupali staklo na automobilu.

Еvo šta su napadači rekli Milanu Novitoviću

Еvo šta su napadači rekli Milanu Novitoviću

Prvi rezultati istrage ukazuju da pucnjave nije bilo, ali su oprečne izjave aktera oko toga ko je bio naoružan pištoljem. Naime, Novitović je tvrdio da su izvršioci imali i palicu i pištolj, dok su oni to negirali. Nezvanične informacije ukazuju da je pištolj pripadao Novitoviću i da su mu napadači oduzeli oružje kada je njime pokušao da se odbrani.

Međutim, pištolj tokom uviđaja nije pronađen i za njim se traga, kao i za drugim dokazima koji će pomoći u rasvjetljavanju cijelog događaja i provjeri svih navoda aktera.

Napad na Novitović je kvalifikovan kao krivično djelo nasilničko ponašanje. Osumnjičeni će tokom dana biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, koje će odlučiti o daljim mjerama radnjama.

Milan Novitović napadnut na autoputu!

Milan Novitović napadnut na autoputu!

Inače, Saša Kovačević je vlasnik firme koja se bavi nekretninama, a koja je svojevremeno kupila hotel ”Monument” na Kozari. U aprilu 2022. godine uhapšen je u akciji ”Ira” koju su, po nalogu Tužilaštva BiH, sprovodili SIPA, MUP Republike Srpske, te brčanska i sarajevska policija u okviru predmeta protiv Željka Radovanovića i drugih. Grupa je, kako je tada saopšteno, osumnjičena za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge i neovlaštenim prometom oružja, a Kovačević je dovođen u vezu sa osumnjičenim Miletom Rosićem. Optužnica do danas nije podignuta.

Kostrešević: Bijeljinac osumnjičen za organizovanje napada na Novitovića

Kostrešević: Bijeljinac osumnjičen za organizovanje napada na Novitovića

I Milan Novitović je hapšen tokom 2022. godine zbog sumnje u zloupotrebe u vrijeme dok je obavljao dužnost direktora Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske. Nedavno je protiv njega potvrđena optužnica za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, odnosno da je oštetio Civilnu zaštitu za 12.000 KM, tako što je prethodnom direktoru nezakonito omogućio da po isteku mandata primi još tri plate. Novitović je po toj optužnici negirao krivicu, a suđenje je u toku.


Pratite nas i putem Vibera