Није било пуцњаве

Кострешевић: Бијељинац осумњичен за организовање напада на Новитовића

  • Извор: СРНА
  • 08.08.2024. 11:13

Два лица из Градишке и лице из Бијељине ухапшена су у Градишци јер се доводе у везу са јучерашњим нападом на вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Дрина" Сребреница Милана Новитовића, изјавио је Срни директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Кострешевић је појаснио да се напад квалификује као насилничко понашање, јер није било употребе ватреног оружја, те да је лице из Бијељине осумњичено да је организатор извршења овог кривичног дјела, док су лица из Градишке директни извршиоци. 

"У току је криминалистичка обрада ових лица, врше се претреси на терену и траже материјални докази, након чега ће ухапшени бити предати у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука, које ће одлучити о даљим мјерама према њима", рекао је Кострешевић. 

Он је напоменуо да нису истините објаве појединих медија да је кориштено ватрено оружје или да је оштећено лице рањено и да је у болници. 

Ексклузивно: Ухапшени осумњичени за напад на Новитовића

Ексклузивно: Ухапшени осумњичени за напад на Новитовића

Он је навео да прве информације којима полиција располаже указују да није било пуцњаве у току напада, али да се истражују информације ко је посједовао пиштољ. 

"Оштећено лице је изјавило да су извршиоци са бејзбол палицом и пиштољем разбили прозорско стакло на возилу, док извршиоци негирају те наводе, те се врше претреси како бисмо утврдили чињенице", рекао је Кострешевић. 

Кострешевић је истакао да су извршиоци напада ухапшени у року од шест часова, да су били употријебљени сви капацитети Полицијске управе Градишка, те похвалио брз и ефикасан одговор припадника ове управе, крим-службе и јединице Жандармерије Министарства унутрашњих послова Српске. 

Милан Новитовић нападнут на аутопуту!

Милан Новитовић нападнут на аутопуту!

Срна незванично сазнаје да су мотиви напада нерашчишћени имовински односи и дуговања, као и да ће у току дана бити саслушано још лица. 

Из Полицијске управе Градишка јуче је саопштено да су јуче на излазу са ауто-пута Градишка-Бањалука у градишком мјесту Берек непозната лица пресрела путничко моторно возило којим је управљао мушкарац са иницијалима М.Н. и оштетила возило.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)