Сарајево

Акција ”Ролекс”: Петорица осумњичених спроведени у Тужилаштво БиХ

Петорица од десет ухапшених у акцији ”Ролекс” предати су у надлежност Тужилаштва БиХ.

Како сазнаје АТВ у тужилаштво су спроведени Милан Рашевић и Дражен Саламадија из Фоче, Бранко и Даније Драгаш из Дрвара и Милан Лазаревић из Пала, док су остали ухапшени пуштени да се бране са слободе.

”Након што испита осумњичене, поступајућа тужитељка из ”Скај” тима Тужилаштва БиХ донијеће одлуку о приједлогу за одређивање мјере притвора или мјера забране, као и другим истражним активностима у предмету”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Позната имена ухапшених у акцији ”Ролекс”: Осумњичени за кријумчарење двије тоне марихуане

Позната имена ухапшених у акцији ”Ролекс”: Осумњичени за кријумчарење двије тоне марихуане

Додају да је ”Ролекс” реализована у сарадњи и комуникацији Европолом, а односи се више особа осумњичених за организовани криминал повезан са неовлаштеним међународним прометом великих количина наркотика.

”У оквиру предмета са доказима из ”Скај” и ”Аном” апликација прикупљени су докази да су осумњичени, као организована криминална група, у периоду од 2019. до 2021. године вршили кријумчарење дрога на подручју БиХ, Црне Горе и земаља региона”, саопштило је Тужилаштво БиХ.

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Ролекс”

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Ролекс”

Као што је АТВ писао групи се на терет ставља да су прокријумчарили око двије тоне марихуне. Сумња се да су дрогу набављали у Црној Гори и пребацивали је у Фочу и Билећу одакле су је даље дистрибуисали према БиХ и даље према Европској унији и то са возилима која су имала уграђене импровизоване ”штекове” за скривање дроге.

Већина осумњичених има богате криминалне досијее и раније су довођени у везу са трговином наркотика. Против Рашевића и Саламадије Тужилаштво БиХ је већ подигло оптужници за кријумчарење марихуане у оквиру предмета ”Стаза”.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.