Sarajevo

Akcija ”Roleks”: Petorica osumnjičenih sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Petorica od deset uhapšenih u akciji ”Roleks” predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

Kako saznaje ATV u tužilaštvo su sprovedeni Milan Rašević i Dražen Salamadija iz Foče, Branko i Danije Dragaš iz Drvara i Milan Lazarević iz Pala, dok su ostali uhapšeni pušteni da se brane sa slobode.

”Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljka iz ”Skaj” tima Tužilaštva BiH donijeće odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Poznata imena uhapšenih u akciji ”Roleks”: Osumnjičeni za krijumčarenje dvije tone marihuane

Poznata imena uhapšenih u akciji ”Roleks”: Osumnjičeni za krijumčarenje dvije tone marihuane

Dodaju da je ”Roleks” realizovana u saradnji i komunikaciji Еvropolom, a odnosi se više osoba osumnjičenih za organizovani kriminal povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika.

”U okviru predmeta sa dokazima iz ”Skaj” i ”Anom” aplikacija prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizovana kriminalna grupa, u periodu od 2019. do 2021. godine vršili krijumčarenje droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Pogledajte hapšenje osumnjičenih u akciji ”Roleks”

Pogledajte hapšenje osumnjičenih u akciji ”Roleks”

Kao što je ATV pisao grupi se na teret stavlja da su prokrijumčarili oko dvije tone marihune. Sumnja se da su drogu nabavljali u Crnoj Gori i prebacivali je u Foču i Bileću odakle su je dalje distribuisali prema BiH i dalje prema Еvropskoj uniji i to sa vozilima koja su imala ugrađene improvizovane ”štekove” za skrivanje droge.

Većina osumnjičenih ima bogate kriminalne dosijee i ranije su dovođeni u vezu sa trgovinom narkotika. Protiv Raševića i Salamadije Tužilaštvo BiH je već podiglo optužnici za krijumčarenje marihuane u okviru predmeta ”Staza”.


Pratite nas i putem Vibera