Трговина дрогом

Позната имена ухапшених у акцији ”Ролекс”: Осумњичени за кријумчарење двије тоне марихуане

  • 11.06.2024. 20:01

У акцији ”Ролекс” ухапшени су Милан Рашевић и Рајко Грубач из Фоче, Јовица Грујић и Предраг Петковић из Бањалуке, Жарко Јокнић из Фоче, Милан Лазаревић из Пала, Данијел и Бранко Драгаш из Дрвара, Дражен Саламaдија из Фоче и Миораг Атељевић из Требиња, сазнаје АТВ.

Акција се спроводи широм БиХ у циљу процесуирања више особа осумњичених да су као организована криминална група кријумчарили марихуану из Црне Горе у БиХ и даље у земље Европске уније. Акција је покренута на основу информација прикупљених декрипцијом ”Скај” апликације.

”Сумња се да је ова група од краја 2019. до почетка 2021. године прокријумчарила око двије тоне марихуане. Дрогу су набављали у Црној Гори и пребацивали је у Фочу и Билећу одакле су је даље дистрибуисали према Дрвару, Бањалуци, Лакташима, Палама и Сарајеву. Дрогу би са различитим возилима, који су имали уграђене импровизоване ”штекове” за скривање дроге, превозили ка земљама западне Европе”, каже извор АТВ-а.

Већина осумњичених има богате криминалне досијее и довођени су у везу са трговином наркотика. Појединци попут Рашевића, Грубача, Саламадије, Јокнића и Петковића већ су хапшени у оквиру акција ”Стаза”, ”Голуб” и ”Сториџ”, које су такође реализоване помоћу података из Скај апликације.

Против Саламадије и Рашевића је већ подигнута и оптужница за кријумчарење марихуане у оквиру предмета ”Стаза” којим је обухваћено 14 особа које се терете за кријумчарење најмање 600 килограма марихуане.

Током акције извршени су претреси на 24 локације у Бањалуци, Фочи, Билећи, Лакташима, Дрвару и Кантону Сарајево. У претресима је откривено оружје, а између осталог и службена униформа Управе за индиректно опорезивање БиХ која је откривена код човјека који није запосленик УИО. Пронађено је више регистарских ознака страних држава и други предмети који ће послужити као доказ у даљем поступку.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.