Акција ”Ролекс”

У току велика акција полиције, ухапшено 10 особа

Десет особа ухапшено је у великој полицијској акцији ”Ролекс” усмјереној на процесуирање више особа осумњичених за организовани криминал и међународну трговину дрогом.

Акцију спроводи МУП Републике Српске на основу размјене информација са Европолом.

”Акција се спроводи у циљу процесуирања већег броја лица која су заједничким дјеловањем у периоду од краја 2019. до поетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлашћено прометовали опојном дрогом на територији БиХ, Црне Горе и других земаља региона Западног Балкана”, саопштио је МУП Српске.

Додају да су по наредби надлежних судова у току претреси стамбених и пословних објеката, као и превозних средстава на 24 локације у Бањалуци, Фочи, Билећи, Лакташима, Дрвару и Кантону Сарајево.

”У досадашњим активности на ширем подрују БиХ ухапшено је десет особа над којима се се спроводи криминалистичка обрада”, наводе у МУП-у Српске.

Акцију ”Ролекс” спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет уз подршку полицијских службеника Јединице Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча, у сарадњи са Агенцијом за истраге и заштиту БиХ (СИПА) и МУП-ом Ливањског Кантона.


Пратите нас и путем Вибера

  • 11:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.