Канцеларије постале тијесне

У Општинској управи Теслић траже столицу више

  • Извор: АТВ
  • 09.08.2024. 19:22

У двије зграде у којим су радници Општинске управе Теслић тражи се столица више. Канцеларије су постале тијесне. Најмање десет нових радника запослено је само у посљедњих мјесец дана. Тако причају радници општине, али о свему пред камером не желе. Кажу, није паметно да се замјере послодавцу, а ни новим колегама.

Све ово, између осталог, питали смо Општинску управу Теслић. Конкретно, има ли страначког запошљавања, као и запошљавања по родбинским и кумовским линијама. Били смо ми конкретни, али општинска администрација ни на једно питање није конкретно одговорила.

Умјесто да одговоре колико нових радника су запослили и колико их укупно имају, из Општинске управе Теслић само кратко поручују да је све у складу са систематизацијом. А да ли је то тако питали смо и начелника општине. Одговор је избјегао и брже-боље побјегао од камере

"Ми се налазимо на манифестацији која се зове 'Плодови села' тако да не видим неку везаност за ову тему. Хвала вам на пажњи“, рекао је кратко начелник општине Теслић Милан Миличевић.

Милан Миличевић је изгледа заборавио да би начелник једне општине, у сваком тренутку, морао бити спреман да одговори на питања и положи рачуне народу. Посебно ако је за тај посао скупо плаћен. А Миличевић је са својом платом у нето износу од око 6.300 марака мјесечно један од најскупље плаћених општинских функционера у Српској. Папрена је и његова администрација. Општинским буџетом за 2024. годину планирани су расходи за лична примања у износу од чак једанаест и по милиона марака. Некад је то било далеко мање. По истом основу 2011. године издвајано је три милиона марака.

"У том периоду, значи говоримо о периоду 2008-2012 година, водили смо рачуна о економским принципима рада локалне управе. Имали смо 99 запослених радника и нас тројица функционера. Гдје на 1.000 становника иду три запослена радника у локалној самоуправи. Међутим, тај принцип је прекорачен и према информацијама које ја имам је за 50 одсто већи број запослених у односу на 2012. годину. Иста је ситуација и у центру за социјални рад и у Спортској дворани“, каже бивши замјеник начелника општине Теслић Миодраг Лукић.

Према процјенама, каже Лукић, Теслић је 2010. године имао 53.000 становника. Данас их је знатно мање, али администрација је значајно већа. Прекомјерно запошљавање, поручује, смањује простор за инвестиције и развој општине. Тврди да се и са мањим бројем запослених радника могу постићи резултати уз ефикасан рад.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм