Велика Усора

Теслић: Умјесто 'позлаћеног' оронуо мост

  • Извор: АТВ
  • 17.08.2024. 19:50

Ријека Велика Усора, мјесто Округла - ту је мост на локалном путу који спаја очаушки и блатнички крај Теслића. Иако је жила куцавица овог краја, причају возачи, мост је годинама углавном у лошем стању.

"Користим га три пута дневно, одем, много често. Никакав мост, шта да се ради, имају општинске власти нека праве мост", каже за АТВ мјештанин Стојан Цвијић.

"Није ни лош, ни добар", прича Дарко Радић.

Управа бањалучког НЛБ-а позната по банкарској афери

Управа бањалучког НЛБ-а позната по банкарској афери

"У катастрофалном (стању). Шта су шуме извукли из овог дијела, могли су га позлатити", рекао нам је мјештанин Милорад Панић.

И то није далеко од истине. Али на Округлој нема још ни бетонског, а камоли позлаћеног моста.

Само из Шумског газдинства "Борја", по основу накнаде за шуме, сваке године, у буџет општине Теслић слије се око милион и 200 хиљада марака. А више од половине тог износа је баш због шуме која се извози из овог краја. На општини је да тај новац уложи у мјеста из којих се шума експлоатише. А у општини кажу да мостове редовно одржавају.

"Општинска управа Теслић редовно санира мостове на подручју општине Теслић, укључујући и наведени мост у Округлој на ријеци Великој Усори, на којем је неколико пута замијењена дрвена грађа, али и санирана ограда", тврде у Општинској управи.

Нема краја безобразлуку западњака: Шта је са дипломатијом и кућним васпитањем?

Нема краја безобразлуку западњака: Шта је са дипломатијом и кућним васпитањем?

А у општини истичу да су у протеклом периоду изградили или реконструисали више мостова. Најавили су и изградњу новог мјеста у Горњем Ранковићу на Малој Усори. Пројекат је вриједан 234.000 марака, а финансирају га Федерално министарство за избјегла и расељена лица, те мјештани уз суфинансирање општине Теслић.

Занимљиво је да се још увијек чега да теслићки начелник и Општинска управа дају залено свјетло за реализацију пројеката средствима из републичког буџета. Радови који су планирани из тих средстава су забрањени, а хоће ли се и када реализовати нико не зна.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм