Velika Usora

Teslić: Umjesto 'pozlaćenog' oronuo most

  • Izvor: ATV
  • 17.08.2024. 19:50

Rijeka Velika Usora, mjesto Okrugla - tu je most na lokalnom putu koji spaja očauški i blatnički kraj Teslića. Iako je žila kucavica ovog kraja, pričaju vozači, most je godinama uglavnom u lošem stanju.

"Koristim ga tri puta dnevno, odem, mnogo često. Nikakav most, šta da se radi, imaju opštinske vlasti neka prave most", kaže za ATV mještanin Stojan Cvijić.

"Nije ni loš, ni dobar", priča Darko Radić.

Uprava banjalučkog NLB-a poznata po bankarskoj aferi

Uprava banjalučkog NLB-a poznata po bankarskoj aferi

"U katastrofalnom (stanju). Šta su šume izvukli iz ovog dijela, mogli su ga pozlatiti", rekao nam je mještanin Milorad Panić.

I to nije daleko od istine. Ali na Okrugloj nema još ni betonskog, a kamoli pozlaćenog mosta.

Samo iz Šumskog gazdinstva "Borja", po osnovu naknade za šume, svake godine, u budžet opštine Teslić slije se oko milion i 200 hiljada maraka. A više od polovine tog iznosa je baš zbog šume koja se izvozi iz ovog kraja. Na opštini je da taj novac uloži u mjesta iz kojih se šuma eksploatiše. A u opštini kažu da mostove redovno održavaju.

"Opštinska uprava Teslić redovno sanira mostove na području opštine Teslić, uključujući i navedeni most u Okrugloj na rijeci Velikoj Usori, na kojem je nekoliko puta zamijenjena drvena građa, ali i sanirana ograda", tvrde u Opštinskoj upravi.

Nema kraja bezobrazluku zapadnjaka: Šta je sa diplomatijom i kućnim vaspitanjem?

Nema kraja bezobrazluku zapadnjaka: Šta je sa diplomatijom i kućnim vaspitanjem?

A u opštini ističu da su u proteklom periodu izgradili ili rekonstruisali više mostova. Najavili su i izgradnju novog mjesta u Gornjem Rankoviću na Maloj Usori. Projekat je vrijedan 234.000 maraka, a finansiraju ga Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica, te mještani uz sufinansiranje opštine Teslić.

Zanimljivo je da se još uvijek čega da teslićki načelnik i Opštinska uprava daju zaleno svjetlo za realizaciju projekata sredstvima iz republičkog budžeta. Radovi koji su planirani iz tih sredstava su zabranjeni, a hoće li se i kada realizovati niko ne zna.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: