Нихад Ук

Сарајевске власти 'израдиле' младе: Ништа од пара

  • Извор: Кликс
  • 13.09.2024. 14:35

Премијер Кантона Сарајево Нихад Ук рекао је данас да младима који су прошли на конкурсу за субвенцију стамбеног питања неће бити исплаћен додатни новац који је претходно у току године изгласала Скупштина Кантона Сарајево.

Млади су добили 4.800 КМ након што су прошли конкурс и надали су се да ће им у току године бити исплаћено додатних 5.200 КМ како би износ био заокружен на 10.000 КМ.

Ипак, како је данас рекао УК, од тога неће бити ништа.

Питао Србе шта не могу да поднесу код Хрвата, ово су одговори

Питао Србе шта не могу да поднесу код Хрвата, ово су одговори

"Влада КС је пред крај прошле године исплатила пуни износ који је у том тренутку био, а то је нешто мање од 5.000 КМ. У ову годину смо ушли са незадовољним корисницима тог програма. На једној од скупштина усвојена је иницијатива да се пронађу модуси да се исплати и други износ какав очекују ти корисници. У овом тренутку нема финансијских средстава за то, али ни законског упоришта", казао је Ук.

"У овом тренутку нема очекивања да ће бити исплаћено", рекао је он, преноси "Кликс".

На питање зашто су врата радионице за особе с потешкоћама у развоју затворена и зашто ће се тај простор дати невладиној организацији, Ук је одговорио:

"Законски више нема упоришта и свих ових година док је била радно-окупациона терапија у Мједеници то је било незаконито у склопу Министарства одгоја и образовања. Ту се ради о особама које имају 25, 35 или 45 година и законски они не могу добијати дозволу кроз Министарство коју су до сада добијали. До системског рјешења Влада КС је одлучила да ту бригу препусти невладиној организацији која је специјализована за те ствари. Наредне мјесеце ћемо искористити како бисмо то системски ријешили. Такође, корисници те терапије су и особе које нису из КС. Како бисмо те препреке премостили најбоље би било да се помоћ настави пружати преко невладине организације", казао је Ук.

Шта означава термин ''хиљадугодишње кише''

Шта означава термин ''хиљадугодишње кише''

Како додаје, технички су разлози зашто су врата радионице тренутно затворена.

"То није школа, ово је пауза у раду. Они ту на сврсисходан начин проводе вријеме. Ово је тренутно пауза и они ће наставити ићи у наредним данима", рекао је.

Казао је да ће два запосленика која су до сада радила с тим особама бити распоређена у завод Мједеница и неће добити отказ.

"Удружење које ће пружати те услуге ће пронаћи адекватне упосленике који ће имати стручну спрему. Квалитет услуга не смије да се спусти. Ово што се чека пар дана је административне природе", рекао је Ук.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: