Редит

Питао Србе шта не могу да поднесу код Хрвата, ово су одговори

  • Извор: Агенције
  • 13.09.2024. 14:22

"Ако има људи који су живјели и у Србији и у Хрватској, које су вам највеће разлике (културне, животне, менталитет људи)? Може чак и искуства туриста" гласи наслов објава једног Хрвата из Задра која је изазвала буре на Редиту.

Он је наиме хтио да чује искуства људи који су живјели и у једној и у другој земљи, као и шта не могу да поднесу у Хрватској с обзиром на то да се наслушао доста прича на основу којих је закључио да нема неких нарочитих разлика односно да је стање у друштву исто.

Његову објаву вам преносимо у цјелости:

"Ја сам Хрват из Задра и имам пријатеља истих година као ја (24) који студира у Београду. Након што смо доста дуго времена провели причањем о разно разним темама, некако ми се чинило ко да је тамо дословно исти рац*у као овдје. Што јужније то старомодније, што сјеверније то модерније. Политичари нас гу*е на исте начине, по стилу живота и разговорима и свему смо исти. Менталитети практички исти. Упркос томе што сваког дана морам слушати на одређеним вестима како 'они српски ђаволи нас мрзе и желе нам увијек све најгоре' нисам добио такво мишљење ни од кога. И наравно логично је да није све тако како пише у медијима па ми је доста тешко наћи неке велике разлике (ван историје наравно).

Шта означава термин ''хиљадугодишње кише''

Шта означава термин ''хиљадугодишње кише''

Али сад мене занима ако има неко ко је живио и у Хрватској и у Србији ако може да подијели искуство јер наслушао сам се свакаквих с*ања али никад нисам заправо причао с неким ко је заправо живио у обје земље. Шта вам је боље у Србији, што вам се свидјело у Хрватској, има ли ствари које вам се нису свидјеле итд? Овако нешто ми је драже ту поставити јер на ХР редиту је немогуће добити нормалан одговор", написао је он.

Није много добио конкретних одговора од људи са искуством живота и у Србији и у Хрватској, а с обзиром да је тема односа ове двије земље неисцрпна, много људи се јавило да изнесе свој став о томе.

"Колико год покушавали да смо различити - баш и нисмо. То што у Хрватској живе католици, а у Србији православци баш и не игра неку улогу. Мито, корупција, идиоти на власти - слично је. Вама је мало боље јер сте у ЕУ, плус наравно ко живи на мору и од сезоне живи се усерава од пара. Имам другаре из Славоније, шта да ти кажем, исти ку*ац као и Војводина - земљу покуповали тајкуни и странци, остали се чешу и гдје не сврби", написао је један корисник.

Колико кошта путарина на најновијих 11 километара ауто-пута у БиХ

Колико кошта путарина на најновијих 11 километара ауто-пута у БиХ

А било је и оваквих коментара:

"Разлика у томе је што у Србији 95% људи у Србији боли уво ако си Хрват, док у Хрватској проценат је неких 70%", преноси "Еспресо".

Ako ima ljudi koji su živjeli i u Srbiji i u Hrvatskoj, koje su vam najveće razlike (kulturne, životne, mentalitet ljudi? Moze cak i iskustva turista.
byu/Responsible-Word9070 inAskSerbia

Пратите нас и путем Вибера