Дервента

Прикључак на канализациону мрежу за 150 корисника

  • Извор: АТВ
  • 06.07.2024. 19:28

Несносан мирис, прашина  и фекалије изливене у канале ускоро ће бити прошлост за становнике Новог Насеља и улице Стевана Синђелића у Дервенти.

Око 150 корисника биће прикључено на канализациону мрежу. Деценијама се кажу чекало на рјешавање тог проблема.

"Сви смо били прикључени на те септичке јаме које смо морали да празнимо чак и неколико пута мјесечно, што је било велико оптерећење за кућне буџете, то ће сад овај пројекат да ријеши“, каже нам Борис Његомировић из Новог насеља.

"Ја сам доле рођен, дуго година на то се чекало, то је једно једноставно једна потреба људска", прича Владимир Холок, становник Улице Стевана Синђелића.

Пљуште резервације у Требињу упркос цијенама

Пљуште резервације у Требињу упркос цијенама

Послове ће финансирати градски буџет и мјештани. Вриједност пројекта је 733.000 марака.

"Кад узме се те 733.000 и 154 хиљаде очекиваних од домаћина, а они су већим дијелом уплаћивачи, буџет ће негдје бити 580.000, овај пројекат коштати а домаћине 154.000“, рекао је градоначелник Милорад Симић.

Дужина канализационе мреже је нешто мање од два и по километра.

"Предвиђена је једна препумпна станица улици Стевана Синђелића која ће задовољити  потребе овог колектора, профил колектора 300“, објаснила је надзорни орган Биљана Стојичић.

НАТО демонстрира силу у региону: 'У БиХ нису потребни'

НАТО демонстрира силу у региону: 'У БиХ нису потребни'

Са овим радовима биће заокружен посао градње канализационе мреже у низијском дијелу града који траје од 2010. Све би требало да буде завршено у наредних шест мјесеци.

Пратите нас и путем Вибера