Derventa

Priključak na kanalizacionu mrežu za 150 korisnika

  • Izvor: ATV
  • 06.07.2024. 19:28

Nesnosan miris, prašina  i fekalije izlivene u kanale uskoro će biti prošlost za stanovnike Novog Naselja i ulice Stevana Sinđelića u Derventi.

Oko 150 korisnika biće priključeno na kanalizacionu mrežu. Decenijama se kažu čekalo na rješavanje tog problema.

"Svi smo bili priključeni na te septičke jame koje smo morali da praznimo čak i nekoliko puta mjesečno, što je bilo veliko opterećenje za kućne budžete, to će sad ovaj projekat da riješi“, kaže nam Boris Njegomirović iz Novog naselja.

"Ja sam dole rođen, dugo godina na to se čekalo, to je jedno jednostavno jedna potreba ljudska", priča Vladimir Holok, stanovnik Ulice Stevana Sinđelića.

Pljušte rezervacije u Trebinju uprkos cijenama

Pljušte rezervacije u Trebinju uprkos cijenama

Poslove će finansirati gradski budžet i mještani. Vrijednost projekta je 733.000 maraka.

"Kad uzme se te 733.000 i 154 hiljade očekivanih od domaćina, a oni su većim dijelom uplaćivači, budžet će negdje biti 580.000, ovaj projekat koštati a domaćine 154.000“, rekao je gradonačelnik Milorad Simić.

Dužina kanalizacione mreže je nešto manje od dva i po kilometra.

"Predviđena je jedna prepumpna stanica ulici Stevana Sinđelića koja će zadovoljiti  potrebe ovog kolektora, profil kolektora 300“, objasnila je nadzorni organ Biljana Stojičić.

NATO demonstrira silu u regionu: 'U BiH nisu potrebni'

NATO demonstrira silu u regionu: 'U BiH nisu potrebni'

Sa ovim radovima biće zaokružen posao gradnje kanalizacione mreže u nizijskom dijelu grada koji traje od 2010. Sve bi trebalo da bude završeno u narednih šest mjeseci.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.