Бањалука

НАТО демонстрира силу у региону: 'У БиХ нису потребни'

  • Извор: АТВ
  • 06.07.2024. 19:23

НАТО снаге окупљају се у регији.  Изузетак није ни БиХ. Упозорио је на то недавно предсједник Србије Александар Вучић. Нико  у БиХ никада није донио никакву одлуку да  могу да дођу, а надлежно је искључиво Предсједништво, каже предсједник Српске. У свему види  чисту демонстрацију силе.

"Ако би било шта урадили у БиХ на ту тему они руше уставни поредак БиХ управо они без обзира што је њихова сила велика и ако дође до тако нечега ја позивам народ да останемо мирни", поручује Милорад Додик.

И док из Српске позивају на мир у другом ентитету та ријеч је непознаница. Не треба заборавити да су прије неколико мјесеци становнике Сокоца и Хан Пијеска оптужили да се наоружавају, иако то везе са истином нема.

БиХ је подијељено друштво са политичким тензијама које не јењавају, упозоравају безбједњаци. Смиривању тих тензија требала би да допринесе међународна заједница, међутим она по свему судећи ради супротно.

Додик: Козара је наш усуд, свака генерација српског народа има 'своју' Козару

Додик: Козара је наш усуд, свака генерација српског народа има 'своју' Козару

"Притисци не јењавају ни на Србију ни на Републику Српску већ у једном дужем периоду. Међутим уколико постоји политичка одлучност а ми смо то видјели на недавно одржаном Свесрпском сабору који је изњедрио Декларацију о заједничкој будућности, онда разлога за неку забринутост нема", каже Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука Универзитета у Бањалуци.

Познато је и то да Српска са НАТО-ом не жели ништа. Овдје немају шта да траже, јасни су и грађани Српске. Тај исти НАТО бомбардовао је овај простор па зар је могуће, кажу, вјеровати некоме ко нас је једном покушао уништити.

"То не би требало да долазе, за мој појам. И сама видиш шта се ради, видимо то сами , нисмо сигурни у то", "Ми имамо лоше искуство са НАТО-ом, нас је бомбардовао дакле у нашем народу је апсолутно неповјерење и ја њима не вјерујем ништа и зашто бих вјеровао некоме ко ме гађао бомбама. Према томе треба да се смањи и најбоље да их нема", "Мислим да нема потребе, нема потребе ни за ово наших снага оружаних. Ниједна држава није добра ако је превише милитаризована и тако", јасни су грађани.

Орбан: Биће још састанака који ће представљати изненађење

Орбан: Биће још састанака који ће представљати изненађење

Вјежбама које организују, присуством око Србије жели се на неки начин, кажу аналитичари, послати пријетња али и извршити притисак како на Србију тако и Републику Српску да су сљедећи који треба да уђу у НАТО. Ипак, оно што свима треба да буде јасно, поручују из Српске, јесте да БиХ није кандидат за НАТО, како то неки прижељкују у другом ентитету, нити ће бити члан те Алијансе јер Српска то неће дозволити. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:10 Досије (Р)

    Досије (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)