Туризам цвјета

Пљуште резервације у Требињу упркос цијенама

  • Извор: АТВ
  • 06.07.2024. 19:22

Пљуште резервације за одмор у граду на Требишњици. Гостију је све више па је више и посла, али и пара у џеповима оних који дочекују госте. Данијел издаје више апартмана, за АТВ каже исплати се, ипак поново је подигао цијене.

"Дошло је до инфлације, економска ситуација је другачија па је дошло до поскупљења тих услуге изнајмљивања али је разлика у односу на претходну годину", говори нам Данијел Столица.

Како се број гостију повећава тако расту и цијене. Најјефтинији стан је од 80 марака за ноћ. Замислите како тек зараде они који издају куће.

"Правимо неке туристичке аранжмане за госте који остају на дужем боравку дајемо већи попуст. За госте који су на ноћ или двије мало су веће цијене у односу на прошлу годину", прича Ирена Правица.

Додик: Козара је наш усуд, свака генерација српског народа има 'своју' Козару

Додик: Козара је наш усуд, свака генерација српског народа има 'своју' Козару

Добро профитирају и они који су луксузне виле направили на периферији, најјефтинија није испод 200 марака. Не жале се ни у хотелима.

"Попуњеност капацитета је 95%, значи дешава се да понеки дан није то потпуно попуњено. У односу на прошлу годину рекла бих да је исто. Што се тиче јула и августа то је већ попуњено 100 одсто", каже Бранка Илић из хотел "Интегра".

За двије ноћи у неком од требињских хотела потребно вам је око 500 марака. Цијенама нису, али бројем гостију задовољни су туристички челници у Требињу. Да су у овој области добре паре показује и бројка пријављених смјештајних јединица.

"Негдје је сада бројка што се тиче легалних апартмана око 1.000, а укупно, што се тиче Требиња, то је преко 3.000 што се тиче и хотела и Града Сунца и приватних апартмана. Наравно, као што видите, град је изузетно пун и туристи стално долазе што свакако ствара потребу да се отварају нове смјештајне јединице", рекао је портпарол Туристичке организације Требиње Никола Кокић.

Падају као покошени: Уклето мјесто за возаче тротинета

Падају као покошени: Уклето мјесто за возаче тротинета

Ово је још једна рекордна година када је у питању број туриста у Требињу. Како сада ствари стоје биће рекордна и угоститељима, који су баш као и власници смјештајних јединица опет подигли цијене.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Ћирилица

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Револуције 1917 (Р)

    Револуције 1917 (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.