Нове могућности

Потписан Меморандум о сарадњи универзитетских болница из Фоче и Истанбула

  • Извор: РТРС
  • 08.08.2024. 20:00

Универзитетска болница Фоча успоставила је сарадњу са Универзитетском болницом Коч из Истанбула, водећом здравственом установом у Турској. Меморанудом о сарадњи предвиђено је додатно усавршавање љекара на најсавременијој терапијској и дијагностичкој опреми. То отвара и могућности у заједничким научно-истраживачком пројектима.

Утемељењу сарадње претходио је двонедјељни радни боравак фочанских љекара у Универзитетској болници Коч, који су се посебно усавршавали у области лапароскопске и роботске хирургије. Специјализанти, специјалисти и супспецијалисти из Фоче, одласком на усавршавање у Истанбул, усвајаће знање провјерене праксе која се примјењује према провјерено ефикасним методама лијечења.

- Ово је веома важан догађај за нашу болницу, поготово када је у питању едукација нашег кадра, јер ће наши љекари моћи да се усавршавају и додатно образују. Сарадња ће бити остварена, прије свега, у областима хирургије, кардиологије, интерне медицине, дијагностике - изјавио је Ненад Лаловић, директор Универзитетске болнице Фоча.

Усавршавање ће се одвијати према потребама унапређења медицинских дисциплина. Договорено је и да стручњаци из Истанбула бораве у Фочи, гдје ће обављати и најсложеније захвате.

Приватна Универзитетска болница Коч припада истоименом холдингу, који посједује 36 свјетски познатих фирми и чини 35 одсто економије у Турској.

Здравствени сектор овог холдинга запошљава 8.000 радника, од чега 1.500 љекара, 3.000 медицинских сестара и осталих запослених у административном сектору, на факултету и школама, а познат је по свом истраживачком центру.

Осим усавршавања љекара сарадња двије универзитетске болнице допринијеће и академском усавршавању на Медицинском факултету Универзитета Коч, за шта је својој наставној бази подршку дао Медицински факултет Фоча.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм