Приједор

Мљекари да поднесу захтјеве за исплату премија

  • Извор: СРНА
  • 30.09.2024. 09:18

Градска управа Приједор позвала је пољопривредне произвођаче да поднесу захтјеве за исплату премија за производњу крављег млијека, а рок за пријаве је до 11. октобра, изјавио је данас начелник Одјељења за пољопривреду и рурални развој Жарко Тубин.

Он је навео да је ступио на снагу Правилник о исплати премија за производњу крављег млијека на подручју Приједора за ову годину, а право на премије имају пољопривредни произвођачи који производњу млијека обављају на територији Приједора, који млијеко предају у једну од мљекара регистрованих у БиХ и који су уписани у регистар пољопривредних газдинстава.

"Висина премије зависи од обима производње тако да произвођачи који произведу до 50.000 литара млијека ће добијати до четири фенинга, између 50.000 и 150.000 литара до три фенинга и више од 150.000 литара до два фенинга по литру“, рекао је Тубин новинарима у Приједору.

Према његовим ријечима, у Приједору се годишње произведе око девет милиона литара млијека.

"Лани смо имали 77 захтјева и исплатили око 70.000 КМ премија за млијеко“, додао је Тубин.

Он је навео да, осим ових премија, град Приједор у сектору говедарства има подстицаје за узгој стеоних јуница, музних грла и тов јунади, а суфинансирају још и набавку сјеменског кукуруза и нове механизације како би произвођачима производња била што рентабилнија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Серија: Мућке (12+) (Р)

    ''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада