Козарска Дубица

Компанија Цептер поклонила објекат општини

  • Извор: АТВ
  • 09.06.2024. 19:43

Неуписане дјеце у вртић у Козарској Дубици ускоро не би требало да буде. Све захваљујући компанији Цептер која је објекат из своје задужбине поклонила овој општини. Посебно одушевљење због ове значајне донације нису крили родитељи.

"С обзиром да сваке године имамо проблема са капацитетом када је у питању упис малишана мислим да ће нам ово свима пуно значити и да ће наши малишани напокон да имају мјесто гдје ће моћи да се друже и бораве", каже Снежана Богнар, родитељ.

Због мањка капацитета у вртић сваке године остане неуписано 50% дјеце. Ово је велики дан за нас, поручено је из Козарске Дубице. 

''Ево данас ми рјешавамо велики проблем а све у корист наше дјечице и како би понијели лијепе успомене из нашег вртића који ће за неких годину дана бити у функцији'', каже Раденко Рељић, начелник Козарске Дубице.

Из компаније Цептер нагласили су да им је част и задовољство да могу поклонити овакав један објекат малишанима Козарске Дубице. 

''Имамо част, привилегију да можемо да одржимо и да на неограничено вријеме уступимо дјеци Козарске Дубице један диван вртић односно образовно установу која ће моћи да прими и до 300 дјеце и да им донесемо неке нове вриједности'', каже Филип Цептер.

Свечаној примопредаји објекта присуствовао је и Милорад Додик, предсједник Републике Српске. Он је најавио да ће бити уређена инфраструктура око објекта, направљен кружни ток и све остало што је потребно.

''Ја ћу обезбједити из Републичких извора сав неопходни новац да се уђе у адаптацију и прилагођавање да се унесу садржаји који су потребни за вртић и да то почне да се користи што је прије могуће. Дубица ће бити једна од ријетких општина којој ће обухвати и смјештај дјеце бити свеобухватан'', каже предсједник Српске Милорад Додик.

Објекат из Задужбине ''Филипа Цептера'' који ће бити адаптиран у вртић моћи ће како су најавили да прими око 300 малишана. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: 1992 (16+) (Р)

    ''Серија: 1992 (16+) (Р)