Kozarska Dubica

Kompanija Cepter poklonila objekat opštini

  • Izvor: ATV
  • 09.06.2024. 19:43

Neupisane djece u vrtić u Kozarskoj Dubici uskoro ne bi trebalo da bude. Sve zahvaljujući kompaniji Cepter koja je objekat iz svoje zadužbine poklonila ovoj opštini. Posebno oduševljenje zbog ove značajne donacije nisu krili roditelji.

"S obzirom da svake godine imamo problema sa kapacitetom kada je u pitanju upis mališana mislim da će nam ovo svima puno značiti i da će naši mališani napokon da imaju mjesto gdje će moći da se druže i borave", kaže Snežana Bognar, roditelj.

Zbog manjka kapaciteta u vrtić svake godine ostane neupisano 50% djece. Ovo je veliki dan za nas, poručeno je iz Kozarske Dubice. 

''Еvo danas mi rješavamo veliki problem a sve u korist naše dječice i kako bi ponijeli lijepe uspomene iz našeg vrtića koji će za nekih godinu dana biti u funkciji'', kaže Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.

Iz kompanije Cepter naglasili su da im je čast i zadovoljstvo da mogu pokloniti ovakav jedan objekat mališanima Kozarske Dubice. 

''Imamo čast, privilegiju da možemo da održimo i da na neograničeno vrijeme ustupimo djeci Kozarske Dubice jedan divan vrtić odnosno obrazovno ustanovu koja će moći da primi i do 300 djece i da im donesemo neke nove vrijednosti'', kaže Filip Cepter.

Svečanoj primopredaji objekta prisustvovao je i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. On je najavio da će biti uređena infrastruktura oko objekta, napravljen kružni tok i sve ostalo što je potrebno.

''Ja ću obezbjediti iz Republičkih izvora sav neophodni novac da se uđe u adaptaciju i prilagođavanje da se unesu sadržaji koji su potrebni za vrtić i da to počne da se koristi što je prije moguće. Dubica će biti jedna od rijetkih opština kojoj će obuhvati i smještaj djece biti sveobuhvatan'', kaže predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Objekat iz Zadužbine ''Filipa Ceptera'' koji će biti adaptiran u vrtić moći će kako su najavili da primi oko 300 mališana. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: