Предсједник Српске

Додик: Ово је историјски дан за Станаре, хвала Србији

  • Извор: АТВ
  • 02.09.2024. 11:38

Сретан вам дом здравља, пожелио је предсједник Републике Српске Милорад Додик грађанима Станара током отварања новоизграђеног Дома здравља „Србија“ у овој општини, и поручио им "да што мање улазе у њега а да знају да постоји."

Он је рекао да је ово историјски дан Станара зато што је дошао Александар Вучић, предсједник Србије.

Пожелио је Вучићу добродошлицу и захвалио му на могућности да Република Српска и Србија реализују многе заједничке пројекте

„Вучић са политиком коју води сада може да се назове и Александар ујединитељ, човјек који је на свој специфичан начин објединио српски народ, гдје год се он налазио. Дао је несумњиву подршку и нама у Републици Српској, једнако онолико колико ми волимо Србију“, рекао је Додик.

Хвала Србији што је, разумијевајући ситуацију у Републици Српској, подржала изградњу овог дома и у цјелости га финансирала, рекао је Додик. Република Српска Станаре жели да развија на најбољи могући начин, казао је предсједник и додао да ће се у наредним годинама завршити и питање петље на аутопуту.

„Наша је жеља да у наредних четири до пет година завршимо конекцију са Србијом ауто-путем. Србија је готово испунила све своје обавезе у том погледу. Остало је да ми, у сложеним околностима у којима живимо, завршимо дио од Добоја до Модриче и од Модриче до Брчко Дистрикта, а дијелови према Рачи и Бијељини се већ граде, заједничком синергијом Владе Републике Српске и Владе Србије. Дио који иде од Брчког до Бијељине почећемо да радимо у наредним мјесецима ове године“, навео је Додик.

Република Српска не стоји зато што је ту Србија, она је мото укупног српског развоја, гдје се год ми налазили, истакао је Додик. Зато се данас, додаје Додик, треба окупити око идеје Србије коју је развио Александар Вучић.

„Дао је снагу, обновио, вратио самопоуздање и рекао да је Србија земља српског народа и других народа који живе у слободи са нама, а да је Република Српска важна за Србију једнако као она сама. Захваљујући Вучићу је промијењен однос према Републици Српској у свим важним стратешким документима Владе Србије, и Србија је, без икаквог притиска, преузела обавезу да третира и брани српски народ“, изјавио је Додик.

Подсјетио је да је Србија учествовала у многим пројектима у локалним заједницама, те је заједно са Владом Републике Српске изградила много локалних објеката.

„Данас готово у свим општинама имамо један овакав пројекат у којем је Србија значајан инвеститор. Ми желимо да кроз назове тих институција тек дјелимично вратимо Србији. Оно што је важно јесте да нас охрабримо да слободно мислимо, да српски мислимо и српски се бранимо, и да поручимо другима да смо народ слободе и мира, да хоћемо с њима да живимо али да желимо међусобно уважавање у складу са Дејтонским споразумом. Нећемо да прихватимо концепције које урушавају нашу слободу, а наша слобода је урушена оног тренутка ако урушавате Републику Српску. Не мислимо да постоји слобода за Србе ако нема Републике Српске“, поручио је Додик у Станарима.

Додик је рекао да је једини проблем  Републике Српске тај што се она показала способном да живи, да се развија и да постоји.

Он је поручио да требамо остати окупљени око идеје Републике Српске и око Србије, као и око Српске православне цркве, Александра Вучића и његове политике јер је то једини исправни начин за наше кретање у будућност.

„Нека живи Србија, нека живи Републике Српска и српски народ!“, рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.