Predsjednik Srpske

Dodik: Ovo je istorijski dan za Stanare, hvala Srbiji

  • Izvor: ATV
  • 02.09.2024. 11:38

Sretan vam dom zdravlja, poželio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik građanima Stanara tokom otvaranja novoizgrađenog Doma zdravlja „Srbija“ u ovoj opštini, i poručio im "da što manje ulaze u njega a da znaju da postoji."

On je rekao da je ovo istorijski dan Stanara zato što je došao Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Poželio je Vučiću dobrodošlicu i zahvalio mu na mogućnosti da Republika Srpska i Srbija realizuju mnoge zajedničke projekte

„Vučić sa politikom koju vodi sada može da se nazove i Aleksandar ujedinitelj, čovjek koji je na svoj specifičan način objedinio srpski narod, gdje god se on nalazio. Dao je nesumnjivu podršku i nama u Republici Srpskoj, jednako onoliko koliko mi volimo Srbiju“, rekao je Dodik.

Hvala Srbiji što je, razumijevajući situaciju u Republici Srpskoj, podržala izgradnju ovog doma i u cjelosti ga finansirala, rekao je Dodik. Republika Srpska Stanare želi da razvija na najbolji mogući način, kazao je predsjednik i dodao da će se u narednim godinama završiti i pitanje petlje na autoputu.

„Naša je želja da u narednih četiri do pet godina završimo konekciju sa Srbijom auto-putem. Srbija je gotovo ispunila sve svoje obaveze u tom pogledu. Ostalo je da mi, u složenim okolnostima u kojima živimo, završimo dio od Doboja do Modriče i od Modriče do Brčko Distrikta, a dijelovi prema Rači i Bijeljini se već grade, zajedničkom sinergijom Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije. Dio koji ide od Brčkog do Bijeljine počećemo da radimo u narednim mjesecima ove godine“, naveo je Dodik.

Republika Srpska ne stoji zato što je tu Srbija, ona je moto ukupnog srpskog razvoja, gdje se god mi nalazili, istakao je Dodik. Zato se danas, dodaje Dodik, treba okupiti oko ideje Srbije koju je razvio Aleksandar Vučić.

„Dao je snagu, obnovio, vratio samopouzdanje i rekao da je Srbija zemlja srpskog naroda i drugih naroda koji žive u slobodi sa nama, a da je Republika Srpska važna za Srbiju jednako kao ona sama. Zahvaljujući Vučiću je promijenjen odnos prema Republici Srpskoj u svim važnim strateškim dokumentima Vlade Srbije, i Srbija je, bez ikakvog pritiska, preuzela obavezu da tretira i brani srpski narod“, izjavio je Dodik.

Podsjetio je da je Srbija učestvovala u mnogim projektima u lokalnim zajednicama, te je zajedno sa Vladom Republike Srpske izgradila mnogo lokalnih objekata.

„Danas gotovo u svim opštinama imamo jedan ovakav projekat u kojem je Srbija značajan investitor. Mi želimo da kroz nazove tih institucija tek djelimično vratimo Srbiji. Ono što je važno jeste da nas ohrabrimo da slobodno mislimo, da srpski mislimo i srpski se branimo, i da poručimo drugima da smo narod slobode i mira, da hoćemo s njima da živimo ali da želimo međusobno uvažavanje u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Nećemo da prihvatimo koncepcije koje urušavaju našu slobodu, a naša sloboda je urušena onog trenutka ako urušavate Republiku Srpsku. Ne mislimo da postoji sloboda za Srbe ako nema Republike Srpske“, poručio je Dodik u Stanarima.

Dodik je rekao da je jedini problem  Republike Srpske taj što se ona pokazala sposobnom da živi, da se razvija i da postoji.

On je poručio da trebamo ostati okupljeni oko ideje Republike Srpske i oko Srbije, kao i oko Srpske pravoslavne crkve, Aleksandra Vučića i njegove politike jer je to jedini ispravni način za naše kretanje u budućnost.

„Neka živi Srbija, neka živi Republike Srpska i srpski narod!“, rekao je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?