Проблеми

Затварају све радње: Банкротирао познати ланац

  • Извор: Б92
  • 15.05.2024. 18:24

Познати ланац затвара све радње након што је прогласио банкрот.

Модни бренд Есприт прогласио је банкрот у Њемачкој, а како се додаје, погођено је још шест грана и 1.500 запослених, јавља "Билд".

Ово није прво тржиште на ком модни бренд има проблеме. Крајем марта појавила се вијест у швајцарским медијима о банкроту Есприта на њиховом тржишту. Такође, а потом и у Белгији.

Према званичном саопштењу Есприта, банкрот швајцарске подружнице и затварање филијала били су "неизбјежни" преноси "Свисинфо".


Небензја: Шмит нема право да се обраћа на сједници СБ УН, погоршава односе у БиХ

Небензја: Шмит нема право да се обраћа на сједници СБ УН, погоршава односе у БиХ

"Глобални економски развој, у комбинацији са наглим повећањем трошкова енергије и логистике, као и негативним расположењем потрошача и, на крају, али не и најмање важно, високим рентама за наше филијале, на крају је онемогућио наставак нашег пословања", написали су из компаније у априлу.

Презадуженост гране швајцарског Есприта износила је око 12 милиона швајцарских франака на крају 2023. Есприт одјећа ће и даље бити доступна у 19 филијала којима управљају франшизни партнери и у 150 продавница одјеће различитих брендова, саопштила је модна група тада.


Прве четворке у историји Бањалуке напуниле четири мјесеца; Милана: Види се да ће бити различити карактери

Прве четворке у историји Бањалуке напуниле четири мјесеца; Милана: Види се да ће бити различити карактери

Према информацијама које су тада дали, компанија ће бити реорганизована и убудуће ће се концентрисати на онлајн продавницу и трговину са франшизним партнерима. Такође је фокус на "новим импулсима у онлајн куповини".

Менаџмент жели да остане присутан у онлајн трговини у Швајцарској.

Есприт Ритејл Свицерланд АГ је у потпуном власништву модне групе Есприт Холдингс Лимитед, која је котирана на берзи у Хонг Конгу и има своје легално сједиште на Бермудима.

Подношење пријаве о стечају швајцарске филијале нема директног материјалног утицаја на групу. Пословање и пословање групе су такође остали нормални.


Узнемирујући снимак упуцаног премијера Словачке: Обезбјеђење га носи у ауто

Узнемирујући снимак упуцаног премијера Словачке: Обезбјеђење га носи у ауто

Крајем марта било је ријечи о затварању око 40 Есприт продавница у Њемачкој. Есприт је наводно раскинуо уговор са Њемачком компанијом, јавила је тада локална новинска агенција Рајнише Пост позивајући се на изворе упознате са ситуацијом.

Групација, са сједиштем у Бишофсверди код Баутзена (Њемачка), сада жели да користи малопродајни простор у друге сврхе. Ово је већ утицало на локацију на жељезничкој станици у Дизелдорфу, где се брендови као што су Вила, Онли, Џек енд Џонс, Селектид Хоме и Стрит Уан нуде у продавници Кечис, раније Есприт и којом такође управља ПТХ Груп.

Приликом недавног објављивања годишњих резултата, менаџмент је упозорио да остаје "сумња" о будућности бренда рођеног 1968. Његови резултати за 2023. показали су пад активности за 16,3 одсто, на 5,912 милијарди хонгконшких долара (око 700 милиона евра), док су се њени губици озбиљно повећали, достигавши 2,339 милијарди хонгконшких долара (277 милиона евра, пораст од 252 одсто за годину дана) пренио је "фешн нетворк".


Ко је Роберт Фицо

Ко је Роберт Фицо


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: