Бањалука

Возачи, спремите новчанике: Могуће поскупљење горива, познато и када

  • Извор: Српскаинфо
  • 01.08.2024. 14:28

Судећи према најавама нафташа, возачи у Републици Српској би требало да припреме новчанике јер је могуће поскупљење горива.

Из Групације за промет нафтом и нафтним дериватима при Привредној комори Српске кажу да, ако се настави раст цијена сирове нафте на свјетској берзи, најдаље за седам дана могло би да поскупи и гориво на бензинским пумпама у Српској.

Наглашавају да је цијена нафте у свијету кренула да расте због дешавања у Израелу.

Најављено: Ко све има право на помоћ за плаћање рачуна за струју

Најављено: Ко све има право на помоћ за плаћање рачуна за струју

Тренутно, литар дизела у Бањалуци кошта између 2,52 и 2,59, а бензина 2,59 и 2,65 КМ.

Како кажу у поменутој групацији, ако сирова нафта и даље буде поскупљивала, литар ових горива у просјеку би могао да оде за 5 до 7 фенинга.

"У сваком случају, у наредних 5 до 7 дана неће бити поскупљења, због залиха којима пумпе располажу. Међутим, ако цијена сирове нафте и даље буде расла, и дистрибутери ће морати кориговати своје цијене. Тренутно је тешко тврдити било шта са сигурношћу, пратимо ситуацију у свијету", наглашава за "Српскаинфо" предсједник Групације Ђорђе Савић.

Цијене нафте су у порасту након убиства политичког лидера палестинског покрета Хамас, као и због немирне ситуације између Израела и Либана.

Поново се огласила мајка која је пријавила нестанак кћерке: На крају сам монструм

Поново се огласила мајка која је пријавила нестанак кћерке: На крају сам монструм

Према подацима са берзи, цијена сирове нафте је јуче у 16.30 часова порасла за три одсто, на 77,7 долара за барел, а цијена нафте Брент за два одсто, на 80,1 долар за барел.

Пратите нас и путем Вибера