Сезона

У Хрватској у јулу мање туриста него прошле године

  • Извор: Агенције
  • 06.08.2024. 16:04

Хрватску је у јулу посјетило 4,67 милиона туриста, што је за три одсто мање него лани, док је број ноћења остао непромијењен на 29,45 милиона, саопштила је Хрватска туристичка заједница (ХТЗ).

У првих седам мјесеци, Хрватску је посјетило скоро 12 милиона туриста, за три одсто више него у истом периоду прошле године, док је број ноћења порастао за један одсто на 54,7 милиона.

Расте биткоин након јучерашњег шока

Расте биткоин након јучерашњег шока

Директор Хрватске туристичке заједнице Кристјан Станичић је навео да су резултати веома добри и у складу са очекивањима и додао да јулски пад посјета никако не значи да је туристичка сезона подбацила, преноси портал Пословни.

"Ријеч је о уобичајеној туристичкој години, са својим уобичајеним осцилацијама и трендовима. Почев од 17. јула у Хрватској борави више од милион гостију на дневној бази, а очекујемо да ће смјештајни капацитети бити скоро сасвим попуњени током августа“, рекао је Станчић.

Он је навео и да су резултати у туристичкој предсезони били изврсни, као и да ХТЗ очекује веома добру посјећеност и након краја главне сезоне.

Пух прегризао кабл: Највећи њемачки аеродром остао без струје

Пух прегризао кабл: Највећи њемачки аеродром остао без струје


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.