Sezona

U Hrvatskoj u julu manje turista nego prošle godine

  • Izvor: Agencije
  • 06.08.2024. 16:04

Hrvatsku je u julu posjetilo 4,67 miliona turista, što je za tri odsto manje nego lani, dok je broj noćenja ostao nepromijenjen na 29,45 miliona, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

U prvih sedam mjeseci, Hrvatsku je posjetilo skoro 12 miliona turista, za tri odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok je broj noćenja porastao za jedan odsto na 54,7 miliona.

Raste bitkoin nakon jučerašnjeg šoka

Raste bitkoin nakon jučerašnjeg šoka

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić je naveo da su rezultati veoma dobri i u skladu sa očekivanjima i dodao da julski pad posjeta nikako ne znači da je turistička sezona podbacila, prenosi portal Poslovni.

"Riječ je o uobičajenoj turističkoj godini, sa svojim uobičajenim oscilacijama i trendovima. Počev od 17. jula u Hrvatskoj boravi više od milion gostiju na dnevnoj bazi, a očekujemo da će smještajni kapaciteti biti skoro sasvim popunjeni tokom avgusta“, rekao je Stančić.

On je naveo i da su rezultati u turističkoj predsezoni bili izvrsni, kao i da HTZ očekuje veoma dobru posjećenost i nakon kraja glavne sezone.

Puh pregrizao kabl: Najveći njemački aerodrom ostao bez struje

Puh pregrizao kabl: Najveći njemački aerodrom ostao bez struje


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.