Бањалука

Стране банке губе озбиљне клијенте у Српској

  • Извор: АТВ
  • 18.08.2024. 10:05

Стране банке у Републици Српској почеле су да губе озбиљне клијенте након низа акција које су те банке покренуле послије притисака Американаца да не сарађују са физичким и правним лицима која су под њиховим санкцијама.

Наиме, појединим банкама клијенти већ отказују сарадњу и у њима гасе рачуне.

Један од најозбиљнијих клијената који је почео да затвара своје рачуне у неким станим банкама је компанија "Сарајево-гас".

Између осталих, "Сарајево-гас" више не жели да сарађује са НЛБ Банком и Уникредит банком, због чега су своје клијенте обавијестили да трансакције не врше на рачуне тих банака, а које је компанија имала у претходном периоду.

Узданица ПДП-а ликује због угрожене егзистенције појединих грађана Српске

Узданица ПДП-а ликује због угрожене егзистенције појединих грађана Српске

Подсјећамо, многе банке у Републици Српској и БиХ су се понијеле крајње безобразно и почеле, најприје, да гасе рачуне компанијама и особама које су се, без икаквог објашњења, наше под америчким санкцијама.

Након притисака из америчке Амбасаде и пријетњи извјесног Тода Булока, те банке су, кршећи законе (и државне и моралне), отишле корак даље и чак удариле на раднике тих компанија које нису ни под каквим и ни под чијим санкцијама.

Тако је, на примјер, НЛБ банка прије неколико дана и радницима наше медијске куће одбила да пусти плате иако су им средства уредно дозначена. Подсјећамо, АТВ је већ скоро три године под америчким санкцијама иако, ни након безброј молби, захтјева и упита, нисмо добили објашњење истих тих санкција.

Да се иза свих тих притисака и манипулација америчке Амбасаде крије заправо нешто друго а не, како они тврде, борба против корупције и борба за грађане, говори и чињеница да су сада и банке почеле да губе клијенте.

Управа бањалучког НЛБ-а позната по банкарској афери

Управа бањалучког НЛБ-а позната по банкарској афери

Иако су тврдили да радници и грађани у Српској нису мета њихових санкција, посљедњих дана се показује управо супротно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.