Banjaluka

Strane banke gube ozbiljne klijente u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 18.08.2024. 10:05

Strane banke u Republici Srpskoj počele su da gube ozbiljne klijente nakon niza akcija koje su te banke pokrenule poslije pritisaka Amerikanaca da ne sarađuju sa fizičkim i pravnim licima koja su pod njihovim sankcijama.

Naime, pojedinim bankama klijenti već otkazuju saradnju i u njima gase račune.

Jedan od najozbiljnijih klijenata koji je počeo da zatvara svoje račune u nekim stanim bankama je kompanija "Sarajevo-gas".

Između ostalih, "Sarajevo-gas" više ne želi da sarađuje sa NLB Bankom i Unikredit bankom, zbog čega su svoje klijente obavijestili da transakcije ne vrše na račune tih banaka, a koje je kompanija imala u prethodnom periodu.

Uzdanica PDP-a likuje zbog ugrožene egzistencije pojedinih građana Srpske

Uzdanica PDP-a likuje zbog ugrožene egzistencije pojedinih građana Srpske

Podsjećamo, mnoge banke u Republici Srpskoj i BiH su se ponijele krajnje bezobrazno i počele, najprije, da gase račune kompanijama i osobama koje su se, bez ikakvog objašnjenja, naše pod američkim sankcijama.

Nakon pritisaka iz američke Ambasade i prijetnji izvjesnog Toda Buloka, te banke su, kršeći zakone (i državne i moralne), otišle korak dalje i čak udarile na radnike tih kompanija koje nisu ni pod kakvim i ni pod čijim sankcijama.

Tako je, na primjer, NLB banka prije nekoliko dana i radnicima naše medijske kuće odbila da pusti plate iako su im sredstva uredno doznačena. Podsjećamo, ATV je već skoro tri godine pod američkim sankcijama iako, ni nakon bezbroj molbi, zahtjeva i upita, nismo dobili objašnjenje istih tih sankcija.

Da se iza svih tih pritisaka i manipulacija američke Ambasade krije zapravo nešto drugo a ne, kako oni tvrde, borba protiv korupcije i borba za građane, govori i činjenica da su sada i banke počele da gube klijente.

Uprava banjalučkog NLB-a poznata po bankarskoj aferi

Uprava banjalučkog NLB-a poznata po bankarskoj aferi

Iako su tvrdili da radnici i građani u Srpskoj nisu meta njihovih sankcija, posljednjih dana se pokazuje upravo suprotno.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: