Требиње

Потписан нови Колективни уговор ЕРС

  • 20.06.2024. 15:23

Генерални директор МХ “Електропривреда Републике Српске”, Матично предузеће а.д Требиње, Лука Петровић и предсједница Одбора синдиката радника ЕРС, Кораљка Ковачевић Марков данас су у Требињу потписали јединствени Колективни уговор за све запослене у овом Холдингу.

 Новим колективним уговором који је потписан на период од три године задржана су сва достигнута права радника имплементирана сва три анекса, донесена током важења претходног Колективног уговора. 

“Ово је најважнији документ за све раднике запослене у Холдингу Електропривреда Републике Српске који радницима у наредне три године осигурава стабилност и сигурност. Важно је напоменути да ће ЕРС за примања запослених  у том периоду обезбиједити 1,047 милијарди КМ и да су права радника у Електропривреди Републике Српске једна од највећих, а по просјеку примања смо други у Српској”, истакао је директор Петровић. 

Предсједница Одбора Синдиката радника МХ “ЕРС”, Кораљка Ковачевић  Марков изразила је задовољство због данашњег потписивања Колективног уговора  који је јединствен за више од 9.000 запослених радника у систему. 

“Синдикат и Управа су усагласили све ставове и овај документ је одраз међусобног разумијевања. Изузетно је важно што смо јединствени  и што имамо један документ  за цијели Холдинг. Новим Колективним уговором сачувана су сва стечена права и испоштовани сви законски прописи. Састанци са представницима Управе вођени су у коректној атмосфери и надамо се да ће сарадња бити настављена  и у наредном периоду”, казала је Ковачевић Марков. 

Током састанка представнима Управе и Синдиката разговарано је и о анализама рада зависних предузећа у наредним мјесецима са посебним акцентом на рационализацију систематизација и  консолидацију у дистрибутивним и производним предузећима.

Прије потписивања Колективни уговор је усаглашен и дата је сагласност  свих 11 предсједника Синдикалних одбора и свих директора Зависних предузећа из система МХ "ЕРС"

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.