Trebinje

Potpisan novi Kolektivni ugovor ЕRS

  • 20.06.2024. 15:23

Generalni direktor MH “Еlektroprivreda Republike Srpske”, Matično preduzeće a.d Trebinje, Luka Petrović i predsjednica Odbora sindikata radnika ЕRS, Koraljka Kovačević Markov danas su u Trebinju potpisali jedinstveni Kolektivni ugovor za sve zaposlene u ovom Holdingu.

 Novim kolektivnim ugovorom koji je potpisan na period od tri godine zadržana su sva dostignuta prava radnika implementirana sva tri aneksa, donesena tokom važenja prethodnog Kolektivnog ugovora. 

“Ovo je najvažniji dokument za sve radnike zaposlene u Holdingu Еlektroprivreda Republike Srpske koji radnicima u naredne tri godine osigurava stabilnost i sigurnost. Važno je napomenuti da će ЕRS za primanja zaposlenih  u tom periodu obezbijediti 1,047 milijardi KM i da su prava radnika u Еlektroprivredi Republike Srpske jedna od najvećih, a po prosjeku primanja smo drugi u Srpskoj”, istakao je direktor Petrović. 

Predsjednica Odbora Sindikata radnika MH “ЕRS”, Koraljka Kovačević  Markov izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg potpisivanja Kolektivnog ugovora  koji je jedinstven za više od 9.000 zaposlenih radnika u sistemu. 

“Sindikat i Uprava su usaglasili sve stavove i ovaj dokument je odraz međusobnog razumijevanja. Izuzetno je važno što smo jedinstveni  i što imamo jedan dokument  za cijeli Holding. Novim Kolektivnim ugovorom sačuvana su sva stečena prava i ispoštovani svi zakonski propisi. Sastanci sa predstavnicima Uprave vođeni su u korektnoj atmosferi i nadamo se da će saradnja biti nastavljena  i u narednom periodu”, kazala je Kovačević Markov. 

Tokom sastanka predstavnima Uprave i Sindikata razgovarano je i o analizama rada zavisnih preduzeća u narednim mjesecima sa posebnim akcentom na racionalizaciju sistematizacija i  konsolidaciju u distributivnim i proizvodnim preduzećima.

Prije potpisivanja Kolektivni ugovor je usaglašen i data je saglasnost  svih 11 predsjednika Sindikalnih odbora i svih direktora Zavisnih preduzeća iz sistema MH "ЕRS"

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)