Агенција за безбједност хране

На тржишту БиХ нема пића "Прајм енерџи"

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2023. 17:36

Агенција за безбједност хране БиХ саопштила је данас да на тржишту БиХ надлежни инспекцијски органи нису затекли спорне производе напитка „Прајм енерџи“, у којима је у појединим земљама утврђено присуство Л-теанина.

Како наводе, додатни инспекцијски надзор се врши по питању „хидратацијских напитака Прајм“.

„Наглашавамо да, према информацијама које су тренутно доступне Агенцији, 'хидратацијски напици Прајм' не садрже Л-теанин и тренутно нису предмет повлачења и опозива у другим земљама“, саопштено је из Агенције за безбједност хране.

У току су појачане мјере контроле наведених производа приликом увоза и на унутрашњем тржишту које проводе надлежни инспекцијски органи.

Путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (EU RASFF), до тренутка припреме ове информације није запримљена обавијест да је на тржиште Босне и Херцеговине дистрибуиран спорни производи “Прајм енерџи ”.

„Како не би дошло до забуне, потрошаче молимо да имају у виду разлику између напитака 'Прајм енерџи' и 'хидратацијских напитака Прајм', јер се ради о различитим производима исте робне марке“, напомињу из Агенције. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: