Атина

Дводневни штрајк таксиста: Сутра генерални штрајк радника

 • Извор: Анадолија
 • 27.02.2024. 14:42

Таксисти у главном граду Грчке започели су у уторак четрдесетосмочасовни штрајк, а други дан ће се поклопити са националним штрајком радника јавног и дијела приватног сектора који ће пореметити јавни превоз те ваздушни и поморски саобраћај.

Више од 200 такси возила провозало се кроз центар Атине у оквиру протеста на које је позвао главни синдикат таксиста у главном граду Грчке.

Таксисти имају низ захтјева, укључујући смањење пореза, приступ аутобуским тракама и строже прописе о апликацијама за дијељење вожње.

“Нови порези наметнути самозапосленим у Грчкој су угрозили такси индустрију“, рекао је Георгиос Воилис, таксиста и члан синдиката.

У стану пронађено тијело жене, умрла усљед тровања алкохолом!

У стану пронађено тијело жене, умрла усљед тровања алкохолом!

Други дан штрајка поклопиће се са генералним штрајком широм Грчке који је сазвао главни синдикат јавног сектора како би обиљежио прву годишњицу најсмртоносније жељезничке катастрофе у држави.

Педесет седам особа је погинуло, а десетине повријеђено нешто прије поноћи 28. фебруара 2023. године, када се путнички воз сударио са теретним након што су грешком усмјерени на исте шине, а кретали се супротним смјеровима.

“Година је прошла, а одговорни за трагедију још нису одговарали за своје злочиначке радње које су довеле до погибије 57 наших сународника", навео је синдикат, познат по грчком акрониму ADEDY.

Амбасада Русије: Антируске изјаве демонстрирају неразумијевање

Амбасада Русије: Антируске изјаве демонстрирају неразумијевање

ADEDY такође позива на повећање плата у јавном сектору за 10 одсто како би се радници ухватили у коштац с растућим трошковима живота и инфлацијом, колективни уговор о платама и низ пореских олакшица.

Медицинско особље у државним болницама и наставници у државним школама рекли су да ће учествовати у штрајку, као и контролори лета на аеродромима, те запослени у банкама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

  Серија: Ко те шиша (12+)

 • 21:45 Серија: Насљедници (12+)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 22:45 Филм

  ''''Филм

 • 00:55 Ноћни програм

  Ноћни програм