Представника политичког Сарајева

Амбасада Русије: Антируске изјаве демонстрирају неразумијевање

  • Извор: СРНА
  • 27.02.2024. 11:21

Из Амбасаде Русије у БиХ саопштили су да низ антируских изјава представника политичког Сарајева, поводом двије године од почетка специјалне војне операције /СВО/ у Украјини, демонстрирају потпуно неразумијевање циљева и задатака ове операције против неонацистичког режима у Кијеву.

"Прије свега, представници политичког Сарајева демонстрирају потпуно неразумијевање циљева и задатака СВО-а, о чему су предсједник Руске Федерације Владимир Путин и други руски представници више пута говорили, позивајући се на непобитне чињенице о неонацистичкој суштини режима у Кијеву", наводи се у саопштењу.

Али, додају из Амбасаде, истовремено се поставља логично питање - да ли изјаве одређених политичара у БиХ одражавају право мишљење народа у земљи?

У саопштењу се наводе подаци недавне анкете коју је спровео Центар за безбједносне студије, према којој само 39 одсто испитаника жели да БиХ подржи Украјину, док 38 одсто сматра да је неопходна неутралност, а 14 одсто подржава Русију.

Другим ријечима, више од половине испитаних је за Русију, и то узимајући у обзир чињеницу да се 55 одсто изјаснило као Бошњаци, 10 одсто као Срби, девет одсто као Хрвати и 12 одсто као остали, истичу у овом дипломатском представништву.

Русија се, нагласили су из Амбасаде, спомиње међу државама које се сматрају најпријатељскијим према БиХ.

"Испоставља се да је антируска позиција одбојних политичких личности, у ствари, антинародна. Управо тако то и третирамо – као пристрасно лично мишљење, помпезно изречено да би се свидјело западним менторима", констатовали су у руској Амбасади.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм