Проглашен стечај

Чувени њемачки гигант упао у понор

  • Извор: Агенције
  • 19.08.2024. 12:05

Ланац књижара Велтбилд након банкрота престаје с радом. Затварање преосталих пословница планирано је крајем августа. Онлајн продаја такође завршава са поруџбинама које ће бити испоручене до краја мјесеца. На 14 локација још увијек су биле распродаје, рекао је стечајни управник Кристијан Плаил.

Око 440 запослених погођено је затварањима након стечаја Велтбилда. Вијест о раскиду требали би добити у септембру.

"Дугорочни и одрживи наставак пословања није могућ без свјежег капитала због тренутне ситуације с губицима“, објаснио је Плаил. 

Трошкови информатике и маркетинга те потребно вријеме су превисоки да би компанија наставила с профитабилношћу.

Велтбилд је након банкрота у јуну тражио инвеститоре али безуспјешно. С обзиром на потребна улагања и трошкове на већ конкурентном тржишту, нису били спремни преузети посао, чак ни у ограниченом опсегу. Међутим, према саопштењу компаније, још увијек постоји интерес за права на жигове и залихе. Расправе о томе још увијек трају.

"Велика повећања трошкова“ наводно су узрок стечаја Велтбилда

Велтбилд је 10. јуна поднио захтјев за стечај. Матична компанија WБ Д2Ц Гроуп навела је посљедице глобалних проблематичних точкова као што су сукоби у Украјини и у Израелу, пише Феникс магазин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето Кухињица

    ''Кето Кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?