Proglašen stečaj

Čuveni njemački gigant upao u ponor

  • Izvor: Agencije
  • 19.08.2024. 12:05

Lanac knjižara Veltbild nakon bankrota prestaje s radom. Zatvaranje preostalih poslovnica planirano je krajem avgusta. Onlajn prodaja takođe završava sa porudžbinama koje će biti isporučene do kraja mjeseca. Na 14 lokacija još uvijek su bile rasprodaje, rekao je stečajni upravnik Kristijan Plail.

Oko 440 zaposlenih pogođeno je zatvaranjima nakon stečaja Veltbilda. Vijest o raskidu trebali bi dobiti u septembru.

"Dugoročni i održivi nastavak poslovanja nije moguć bez svježeg kapitala zbog trenutne situacije s gubicima“, objasnio je Plail. 

Troškovi informatike i marketinga te potrebno vrijeme su previsoki da bi kompanija nastavila s profitabilnošću.

Veltbild je nakon bankrota u junu tražio investitore ali bezuspješno. S obzirom na potrebna ulaganja i troškove na već konkurentnom tržištu, nisu bili spremni preuzeti posao, čak ni u ograničenom opsegu. Međutim, prema saopštenju kompanije, još uvijek postoji interes za prava na žigove i zalihe. Rasprave o tome još uvijek traju.

"Velika povećanja troškova“ navodno su uzrok stečaja Veltbilda

Veltbild je 10. juna podnio zahtjev za stečaj. Matična kompanija WB D2C Group navela je posljedice globalnih problematičnih točkova kao što su sukobi u Ukrajini i u Izraelu, piše Feniks magazin.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?