Вартекс

Чувена регионална компанија одлази у стечај

  • Извор: СРНА
  • 06.07.2024. 19:42

Позната вараждинска текстилна компанија "Вартекс", која је у блокади већ скоро два мјесеца, одлази у стечај.

Предсједник Управе "Вартекса" Карло Копрек рекао је да ће одлуку о томе да ли ће се отварање стечаја убрзати или ће се догодити по аутоматизму, донијети радници са којима је најавио састанак у понедјељак, 8. јула.

Надзорни одбор "Вартекса" јуче је дао сагласност Управи, односно њеном једином члану Копреку, да се покрене стечај компаније.

Копрек је рекао да ће радници у наредних мјесец-два остати без примања ако се буде чекало да Финансијска агенција (ФИНА) проведе поступак стечаја.

Прилика за посао: Швајцарска компанија отвара погон у БиХ

Прилика за посао: Швајцарска компанија отвара погон у БиХ

Он је навео да би након отварања стечаја "Вартекс" поновно од тих прихода могао редовно да плаћа најам простора, гас, струју, плате, али и све остале трошкове, преносе хрватски медији.

"Иако сам добио потребно одобрење Надзорног одбора, још не намјеравам донијети такву одлуку и поднијети захтјев, док не будем разговарао са радницима и док заједно не донесемо одлуку која је у њиховом најбољем интересу", рекао је Копрек.

Он је додао да Управа "Вартекса" неће покретати стечај ако радници не буду са тим сагласни, што ће онда бити учињено по аутоматизму након 60 дана блокаде.

Копрек је рекао да намјерава да задржи дио радника "Вартекса", којих је тренутно 549, и да наставити производњу у смањеном опсегу, па да касније поновно запошљава након што се компанија реорганизује.

Зукан Хелез 'не вади рат из уста' - поново пријети

Зукан Хелез 'не вади рат из уста' - поново пријети

"Вартекс" је водећа хрватска модна и текстилна компанија у сегменту производње и продаје одјеће основана 1918. године, а почетком осамдесетих година прошлог вијека био је прва фабрика у Југославији која је производила фармерке "Левис".

Кроз 100 година постојања и рада "Вартекс" је производио одјећу и за највеће свјетске брендове попут "Хуго Бос".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 13:30 Тајне музеја

    '' Тајне музеја