Сарајево

Зукан Хелез 'не вади рат из уста' - поново пријети

  • Извор: АТВ
  • 06.07.2024. 19:20

Рат и све недаће које он са собом носи, непрестано призивају у другом ентитету. Предњачи у томе поново министар одбране БиХ. Није Зукану Хелезу било довољно то што су његове недавне  објаве о којекаквим дроновима и како каже "пеницилинима за мирно раздруживање" наишле на море осуда.

Синоћ је поново, гостујући на једној сарајевској телевизији, славодобитно причао о наоружању које набавља БиХ, не кријући притом да би га Бошњаци радо искористили против Републике Српске. Није се либио и да помене предсједника Србије.

Милорада Додика послао би у Београд, за њега је раздруживање - рат, а непримјерене поруке послао је и предсједнику Србије. Министар одбране БиХ не престаје са провокацијама. Потпуно очекиване реакције из Српске на његово сликање и снимање са пушком и дроном, Зукан Хелез изгледа није очекивао, па су га и забољеле.

Додик: Козара је наш усуд, свака генерација српског народа има 'своју' Козару

Додик: Козара је наш усуд, свака генерација српског народа има 'своју' Козару

"То је моја БиХ цијела. Милион пута сам рекао. И Зворник, и Бијељина и Лакташи , Лопаре и све, сви ти градови су моји к'о и Додикови. Ако он не воли то њему нико не брани да он узме своју породицу и оде тамо гдје воли, Београд, ако воли више од Сарајева. Никакав проблем", у ратнохушкачком тону каже Хелез и наставља:

"Свако раздруживање, свако откидање дијела БиХ то је порука на рат. То је рат. Они производе рат".

А рат спомиње само Зукан Хелез. Јасно му је то дао до знања и предсједник Србије Александар Вучић.

"Нека се они баве резолуцијама и дроновима, а ми ћемо пругама, путевима и растом Србије", рекао је Вучић новинарима у Нишу.

Србија је за напредак и изградњу, а не ратовање, одговор је то Хелезу Александра Вучића, предсједника Србије.

Орбан: Биће још састанака који ће представљати изненађење

Орбан: Биће још састанака који ће представљати изненађење

Зукан Хелез је освједочени непријатељ Српске и српског народа који поново покушава да запали ватру у БиХ, провокацијама, пријетњама и вријеђањем, поручио је Слободан Жупљанин, предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске.

Хелезу у његовим намјерама неће нико помоћи, чега ће прије или касније постати свјестан, каже Жупљанин.

"У међувремену, нанијеће велику штету могућој будућности БиХ и њеним народима. Републику Српску и српски народ не може испровоцирати, уплашити и увриједити толико снажно колико је снажна воља Српске и српског народа да чува и сачува своју слободу, имовину, своје институције и опстанак на овим просторима", јасан је Жупљанин.

Министар Хелез својим запаљивим изјавама жели да проведе бошњачку политику из 90-их година, а то је да се направи унитарна БиХ и да се српски народ протјера са својих вијековних огњишта, сматра Милорад Којић, посланик у Представничком дому.

Хелезове изјаве само подгријавају нападе на Србе повратнике у Федерацију каже Којић.

Падају као покошени: Уклето мјесто за возаче тротинета

Падају као покошени: Уклето мјесто за возаче тротинета

"Такве ратнохушкачке поруке, поруке мржње, нетолеранције треба да буду санкционисане од стране Тужилаштва БиХ. Дакле, он треба да одговара и против њега треба да се дигне оптужница за изазивање националне, расне, вјерске и етничке мржње", истиче Којић.

Док Тужилаштво не пресавије табак, најбољи пеницилин за непримјерене и опасне изјаве Зукана Хелеза је његова оставка. То му поручују из Републике Српске. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.