Томиславград

Прилика за посао: Швајцарска компанија отвара погон у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2024. 17:05

На локалитету Бобара код Томиславграда ускоро би требало да се отвори погон швајцарске компаније "Шилер", која производи медицинску опрему.

Тим поводом у петак је на споменутој локацији свечано положен камен темељац чему су, између осталих, присуствовали предсједник и власник "Шилер" групације Алфред Еуген Шилер, амбасадор Швајцарске у БиХ Даниел Хун, предсједник Ваде Кантона 10 Иван Вукадин, те начелник општине Томиславград Иван Бунтић.

Власник групације Алфред Еуген Шилер захвалио је свима који су омогућили отварање ове компаније у Томиславграду која ће, како каже, радити на развоју и производњи уређаја за оптерећајну, такозвану стрес електрокардиографију који се дистрибуишу широм свијета, а неколико таквих уређаја налази се и на подручју БиХ.

Продаје се и на порцију: Колико сада кошта јагњетина у БиХ

Продаје се и на порцију: Колико сада кошта јагњетина у БиХ

“Разлог нашег успјеха је у првом реду иновација, а још једна наша снага је и добра услужна организација, коју клијенти јако цијене”, нагласио је Шилер, захваливши се свима који су подржали реализацију овог пројекта.

Допредсједник за глобално управљање производима у "Шилер АГ" те директор Ергосана д.о.о. компаније "Шилер" Мирко Гаџа нагласио је препознатљивост ове компаније на тржишту југоисточне Европе.

“Компанија Шилер добро познаје тржиште југоисточне Европе и јако смо поносни што управо овдје у БиХ обављамо први почетак градње наше фирме”, рекао је он.

Амбасадор Швајцарске у Босни и Херцеговини Даниел Хун сматра да је БиХ атрактивна производна локација за фирме које снабдијевају европско тржиште.

Шилер групација с укупно 1.400 запослених већ дуги низ година успјешно послује на свим континентима свијета.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Контекст

    Контекст' доноси преглед и анализу најважнијих догађаја и процеса у региону и свијету, разговоре и тумачења политичара, стручњака за међународне односе, политиколога, дипломата.

  • 21:00 Серија: Одметница (12+)

    Серија: Одметница (12+)

  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.