Brčko

"Trojka iz bloka" pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine Siniše Milića

  • Извор: СРНА
  • 26.08.2023. 13:21

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić biće pokrovitelj manifestacije "Trojka iz bloka" s ciljem njenog održavanja, koje je bilo zabranjeno.

Milić je rekao da se na ovaj korak odlučio nakon što je policija distrikta donijela rješenje o zabrani humnitarno-sportskog događaja "Trojka iz bloka" koji je danas trebalo da se održi na Trgu mladih u Brčkom u 19.00 časova, u organizaciji Konzervativnog kluba i Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

"Nakon konsultacija sa policijom i dogovora sa organizatorima odlučio sam da kao predsjednik Skupštine budem pokrovitelj ovog događaja. To će omogućiti da se u skladu sa zakonskim procedurma `Trojka iz bloka` održi na Trgu mladih, u novom terminu koji će biti naknadno saopšten", izjavio je Milić Srni.

Policija u Brčkom zabranila humanitarni događaj

Policija u Brčkom zabranila humanitarni događaj "Trojka iz bloka"

Iz Konzervativnog kluba Brčko danas su u saopštenju zahvalili Miliću za podršku, ali i građanima koji iskazali revolt zbog zabrane održavanja "Trojke iz bloka" u Brčkom.

Policija Brčko distrikta juče je donijela rješenje o zabrani održavanja humanitarno-sportskog događaja "Trojka iz bloka" uz obrazloženje da je održavanje ovog mirnog okupljanja organizatora najavljeno za period kada je na Trgu Mladih pojačana frekvencija građana.

Prema obrazloženju policije, to bi prouzrokovalo blokadu dijela pješačke zone, dovelo do onemogućavanja slobodnog kretanja građana i izazvalo negodovanje pojedinih građana koji nisu učesnici događaja, što bi moglo da izazove incidentne situacije i naruši javni red i mir.

"Trojka iz bloka" će se ipak održati? Uskoro novi datum

Nakon što je Konzervativni klub Brčko ovo rješenje objavio na društvenim mrežama uslijedila je osuđujuća reakcija građana zbog zabrane održavanja "Trojke iz bloka".

Povodom toga danas je na "Fejsbuku" predsjednik Skupštine distrikta Siniša Milić najavio da će "Trojka iz bloka" biti održana uz njegovo pokroviteljstvo u novom terminu.

"Trojka iz bloka" je sportsko-humanitarni projekat Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" pokrenut 2012. godine, a u Brčkom se organizuje posljenjih pet godina.

Zahvaljujući do sada održanim turnirima u Brčkom, kupljen je traktor za devetočlanu porodicu Božić, uređena kuća za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njeno petoro djece, kao i porodicu Gavrić u Pukišu.

Vagnerovci u Brčkom? Milić: Neodgovorne izjave, policija će provjeriti te tvrdnje

Vagnerovci u Brčkom? Milić: Neodgovorne izjave, policija će provjeriti te tvrdnje

Manifestacija "Trojka iz bloka" je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Kanadi i SAD.

Podržali su je Košarkaški savez Srbije, kao i mnoge javne ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škaba, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića i drugih. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина