Шековићи

Слободан отишао из Папраће да би се вратио, данас живи овако

  • Извор: SeeSrpska
  • 09.07.2024. 13:02

Док се на простору Републике Српске и Босне и Херцеговине, али и у другим бившим Југословенским републикама константно прича о одласку младих, а поготово младих високо образованих људи, један млад човјек из мјеста Папраћа у Шековићима отишао је "само" да би се вратио у Папраћу.

Једина дјечачка жеља, да постане ветеринар и живот проведе помажући животињама Слободана Радовића је из његове Папраће одвела на студије ветерине у Београд, а затим у Љубљану. Могућност да остане у поменутим градовима, па чак и понуду да се пресели у Шведску и тамо се оствари као ветеринар овај млади човјек је одбио да би се вратио да живи тамо гдје је и рођен.

Пролазећи кроз Папраћу често се може видјети неколико коња који слободно пасу на простору између Папраће и Зидоња. Када се распитате чији су коњи, познаници ће вам рећи "Ветеринарови", пише "See Srpska".

Бањалучанину повријеђеном у паду са куће потребна помоћ добрих људи

Бањалучанину повријеђеном у паду са куће потребна помоћ добрих људи

Слободан је првог коња купио 2014. године. Како сам каже купио је коња из чисте љубави према овим животињама и према јахању и без намјере да коњ на било који начин доноси финансијску корист. Касније их је купио још пет.

Слободан није могао ни претпоставити да ће његова љубав према коњима и јахању једноставно постати дио туристичке понуде овог краја и разлог више за посјету Папраћи и Шековићима.

То му није била ни намјера. Након што је на наговор пријатеља на друштвеној мрежи Инстаграм покренуо профил под називом "Рекреативно јахање" ова лијепа прича се "закотрљала". Љубитељи коња и јахања из околине, али и они који никад нису имали прилику да јашу похрлили су у Папраћу код Слободана.

У почетку највише гостију је било из Зворника, а сад је све више гостију који долазе из Бијељине и Тузле да уживају у јахању и прекрасној природи Папраће и околине. Обзиром да има много посла као ветеринар, овај млади човјек туре јахања коња организује углавном недјељом. Слободан туре организује на двије релације, Папраћа-Рудник (15 километара) и Папраћа-Борогово (Липањ).

Човјек умро од уједа стршљена: Бањалучки Дом здравља издао савјете

Човјек умро од уједа стршљена: Бањалучки Дом здравља издао савјете

На локацији Липањ Слободан је недавно почео и изградњу бунгалова те ће убрзо у понуди имати и смјештај за госте. Гости ће такође имати прилику и да пробају домаћу храну коју производи породица Радовић. Слободан Радовић је доказ и примјер да кад нешто радиш из чисте и искрене љубави онда долазе и одлични и у Слободановом случају потпуно неочекивани резултати.

Поред надалеко чувеног средњевјековног манастира Папраћа, рекреативно јахање прелијепим предјелима је још један разлог више да посјетите Папраћу.

Све информације о тури, цијени и друге важне информације потражите на Инстаграм профилу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: