Šekovići

Slobodan otišao iz Papraće da bi se vratio, danas živi ovako

  • Izvor: SeeSrpska
  • 09.07.2024. 13:02

Dok se na prostoru Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, ali i u drugim bivšim Jugoslovenskim republikama konstantno priča o odlasku mladih, a pogotovo mladih visoko obrazovanih ljudi, jedan mlad čovjek iz mjesta Papraća u Šekovićima otišao je "samo" da bi se vratio u Papraću.

Jedina dječačka želja, da postane veterinar i život provede pomažući životinjama Slobodana Radovića je iz njegove Papraće odvela na studije veterine u Beograd, a zatim u Ljubljanu. Mogućnost da ostane u pomenutim gradovima, pa čak i ponudu da se preseli u Švedsku i tamo se ostvari kao veterinar ovaj mladi čovjek je odbio da bi se vratio da živi tamo gdje je i rođen.

Prolazeći kroz Papraću često se može vidjeti nekoliko konja koji slobodno pasu na prostoru između Papraće i Zidonja. Kada se raspitate čiji su konji, poznanici će vam reći "Veterinarovi", piše "See Srpska".

Banjalučaninu povrijeđenom u padu sa kuće potrebna pomoć dobrih ljudi

Banjalučaninu povrijeđenom u padu sa kuće potrebna pomoć dobrih ljudi

Slobodan je prvog konja kupio 2014. godine. Kako sam kaže kupio je konja iz čiste ljubavi prema ovim životinjama i prema jahanju i bez namjere da konj na bilo koji način donosi finansijsku korist. Kasnije ih je kupio još pet.

Slobodan nije mogao ni pretpostaviti da će njegova ljubav prema konjima i jahanju jednostavno postati dio turističke ponude ovog kraja i razlog više za posjetu Papraći i Šekovićima.

To mu nije bila ni namjera. Nakon što je na nagovor prijatelja na društvenoj mreži Instagram pokrenuo profil pod nazivom "Rekreativno jahanje" ova lijepa priča se "zakotrljala". Ljubitelji konja i jahanja iz okoline, ali i oni koji nikad nisu imali priliku da jašu pohrlili su u Papraću kod Slobodana.

U početku najviše gostiju je bilo iz Zvornika, a sad je sve više gostiju koji dolaze iz Bijeljine i Tuzle da uživaju u jahanju i prekrasnoj prirodi Papraće i okoline. Obzirom da ima mnogo posla kao veterinar, ovaj mladi čovjek ture jahanja konja organizuje uglavnom nedjeljom. Slobodan ture organizuje na dvije relacije, Papraća-Rudnik (15 kilometara) i Papraća-Borogovo (Lipanj).

Čovjek umro od ujeda stršljena: Banjalučki Dom zdravlja izdao savjete

Čovjek umro od ujeda stršljena: Banjalučki Dom zdravlja izdao savjete

Na lokaciji Lipanj Slobodan je nedavno počeo i izgradnju bungalova te će ubrzo u ponudi imati i smještaj za goste. Gosti će takođe imati priliku i da probaju domaću hranu koju proizvodi porodica Radović. Slobodan Radović je dokaz i primjer da kad nešto radiš iz čiste i iskrene ljubavi onda dolaze i odlični i u Slobodanovom slučaju potpuno neočekivani rezultati.

Pored nadaleko čuvenog srednjevjekovnog manastira Papraća, rekreativno jahanje prelijepim predjelima je još jedan razlog više da posjetite Papraću.

Sve informacije o turi, cijeni i druge važne informacije potražite na Instagram profilu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: