Потребна помоћ

Сергеј Ступар се враћа из Русије у Бањалуку: Његова мајка има једну молбу

  • 09.09.2024. 18:29

Сергеј Ступар, млади Бањалучанин који је прије нешто више од годину дана имао тешку саобраћајну несрећу ујединио је добре људе у још једној хуманитарној борби за живот и здравље.

Након више од неколико мјесеци лијечења на простору Српске, он и његова мајка Свјетлана Бендеш отпутовали су у Русију гдје млади Бањалучанин прима терапију матичним ћелијама. План је био да тамо остану годину дана, али како је његова мајка објавила на друштвеним мрежама прије пар дана, план се промијенио.

Прикупљен новац за лијечење Сергеја Ступара у Москви

Прикупљен новац за лијечење Сергеја Ступара у Москви

Није све било онако како су замислили, финансијски трошкови такође су негативно премашили њихова очекивања због чега су приморани да се врате. Сергеј у пратњи своје мајке стиже кући у Бањалуку у септембру мјесецу и тим поводом Свјетлана се поново огласила на популарним платформама, те замолила за помоћ.

Хитно јој је потребан стан у којем ће боравити она и њен син.

– Људи, хитно нам је потребан стан у Бањалуци, значи за мене и Сергеја јер тренутно у кући у којој живим са родитељима нема услова за Сергеја. Док се ти услови не направе нама је потребан једнособа стан – написала је Сергејева мајка.

Она је појаснила да соба мора да буде довољно велика, да стан треба да буде простран са доста свјетлости, а лифт и балкон су обавезни. Навела је да кућа није опција.

Подсјећања ради, за младог Сергеја организоване су многобројне хуманитарне акције како би из ове животне борбе изашао као побједник. Иако је његова мајка раније објавила да је напредак у лијечењу видљив већ након пар мјесеци проведених у Москви, појаснила је да ће Сергеј и даље, с времена на вријеме морати да иде у Русију како би примио терапије које су му неопходне.

За то су потребна значајна новчана средства па се хумани људи позивају да не одустају и да свако у складу са својим могућностима помогне Сергеју да оздрави и настави свој млади живот онако како заслужује, пише Блпортал.

Пратите нас и путем Вибера