Мајка Свјетлана потврдила

Прикупљен новац за лијечење Сергеја Ступара у Москви

  • Извор: Српскаинфо
  • 28.06.2024. 10:49

Прикупљено је довољно новца за одлазак у Москву и наставак лијечења двадесетогодишњег Сергеја Ступара из Бањалуке, који је након саобраћајне несреће пао у кому, и који је ујединио срца многих добрих људи који су на разне начине учествовали у прикупљању новчаних средстава.

Потврдила је то Свјетлана Беднаш, Сергејева мајка, која истиче да је план да у уторак или сриједу сљедеће седмице Сергеј крене пут Москве.

– Једног од та два дана сигурно кренућемо из Београда за Москву, а Сергеј ће бити пребачен из Градишке до Београда медицинским хеликоптером. Сергеј је у добром стању, средства су прикупљена, остало је ту можда још нешто ситно да се скупи, али ја тренутно имам новац који је мени потребан да ми одемо и да се то лијечење започне. Искрено се надам да ће од нашег доласка у Москву све ићи набоље и да ћемо се врло брзо вратити нормалним авионом у Бањалуку – рекла је Беднашева.

Напомиње да Сергеја у Русији очекује експериментални вид лијечења.

– У питању су терапије матичним ћелијама које се раде само у тој једној клиници у Москви и у још једној клиници у Кини. Ради се по принципу да се узимају његове матичне ћелије, које се потом убризгавају у оштећена ткива у мозгу. Терапија траје годину дана, с тим да су мени љекари из те клинке рекли да би се први резултати могли видјети чак и након два мјесеца. Наравно, то се све узима са дозом резерве, јер ја сам у ових једанаест мјесеци научила да ту нема неких претјераних гаранција, али се руководим тим да је то клиника која је помогла малом Милошу Божовићу, а ја сам преко његових родитеља и сазнала за ту клинику. Они су направили велики напредак, а с обзиром да је то дјечак који је скоро десет година био у коми и у много горем стању од мог Сергеја, и из те тачке гледишта када посматрам ситуацију, ја се за свог Сергеја надам потпуном опоравку – објашњава Беднашева.

Пратите нас и путем Вибера