Мјерење гледаности

Ристић Крстовић: Поједини медији врше притисак на Суд јер су и они страна у поступку

  • Извор: АТВ
  • 04.06.2024. 22:32

Натписи у медијима који су се појавили посљедњих дана представљају само још један притисак на правосудне органе, поготово узимајући у обзир да се ради о медијима који су једна страна у судском поступку који се води пред Судом БиХ.

Поручила је ово Милица Ристић Крстовић, директор Института за метрологију, реагујући на текстове из појединих медија у којима се позива да се одабир агенције за мјерење гледаности мора изузети из надлежности овог Института, те износе тврдње да предсједник Српске Милорад Додик "гуши слободне медије".

Оправдано враћање мјерења гледаности у законске оквире

Оправдано враћање мјерења гледаности у законске оквире

"Желим да вјерујем да ће Суд да одоли овим свим притисцима и од стране парламентарне Комисије, појединаца парламентараца, али и од стране медија и оваквих медијских наступа. Надам ће да се Суд донијети одлуку која ће искључиво бити у складу са законом, а не жељама одређених интересних група", поручила је Ристић Крстовић.

Подсјећамо, гледаност у БиХ више нема ко да мјери након што је једина агенција која је то радила 10 година "АМ" изгубила Сертификат о одобрењу типа мјерила.

Питање је и како се гледаност током посљедње деценије мјерила, на шта је АТВ годинама упозоравала.

Фаворизовањем појединих ТВ станица АМ, агенција која се једина у БиХ бавила истраживањем гледаности ТВ програма, помагала је пуњењу буџета тих фаворита.

Тема дана: Које медије брани опозиција у случају мјерења гледаности?

Тема дана: Које медије брани опозиција у случају мјерења гледаности?

Још прије 7 година различите аршине и нефер пословање потврдио је и суд, а медији који су се сматрали оштећеним су годинама на то упозоравали, чак и слали упите тражећи објашњења. Наравно, никада их нису добили.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.