Mjerenje gledanosti

Ristić Krstović: Pojedini mediji vrše pritisak na Sud jer su i oni strana u postupku

  • Izvor: ATV
  • 04.06.2024. 22:32

Natpisi u medijima koji su se pojavili posljednjih dana predstavljaju samo još jedan pritisak na pravosudne organe, pogotovo uzimajući u obzir da se radi o medijima koji su jedna strana u sudskom postupku koji se vodi pred Sudom BiH.

Poručila je ovo Milica Ristić Krstović, direktor Instituta za metrologiju, reagujući na tekstove iz pojedinih medija u kojima se poziva da se odabir agencije za mjerenje gledanosti mora izuzeti iz nadležnosti ovog Instituta, te iznose tvrdnje da predsjednik Srpske Milorad Dodik "guši slobodne medije".

Opravdano vraćanje mjerenja gledanosti u zakonske okvire

Opravdano vraćanje mjerenja gledanosti u zakonske okvire

"Želim da vjerujem da će Sud da odoli ovim svim pritiscima i od strane parlamentarne Komisije, pojedinaca parlamentaraca, ali i od strane medija i ovakvih medijskih nastupa. Nadam će da se Sud donijeti odluku koja će isključivo biti u skladu sa zakonom, a ne željama određenih interesnih grupa", poručila je Ristić Krstović.

Podsjećamo, gledanost u BiH više nema ko da mjeri nakon što je jedina agencija koja je to radila 10 godina "AM" izgubila Sertifikat o odobrenju tipa mjerila.

Pitanje je i kako se gledanost tokom posljednje decenije mjerila, na šta je ATV godinama upozoravala.

Favorizovanjem pojedinih TV stanica AM, agencija koja se jedina u BiH bavila istraživanjem gledanosti TV programa, pomagala je punjenju budžeta tih favorita.

Tema dana: Koje medije brani opozicija u slučaju mjerenja gledanosti?

Tema dana: Koje medije brani opozicija u slučaju mjerenja gledanosti?

Još prije 7 godina različite aršine i nefer poslovanje potvrdio je i sud, a mediji koji su se smatrali oštećenim su godinama na to upozoravali, čak i slali upite tražeći objašnjenja. Naravno, nikada ih nisu dobili.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)