Директор Института за метрологију

Ристовић Крстић: Није истина да радим самовољно

  • Извор: АТВ
  • 06.08.2024. 19:55

Директор Института за метрологију у БиХ Милица Ристовић Крстић рекла је за АТВ да није истина да она ради самовољно.

"Замјеник директора Института за метрологију у БиХ Харис Мемић је писму које је упутио министрима у Савјету министара БиХ, из реда бошњачког народа, изнио низ неистинитих тврдњи везаних за мој рад и дјеловање у Институту. Навео је да одлуке доносим самовољно и да радим мимо законских процедура у смислу доношења подзаконских аката. Ја сам га у писму упућеном тим истим министрима, предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто и њеном замјенику Сташи Кошарцу, демантовала. Није истина да радим самовољно“, поручила је директор Института за метрологију у БиХ Милица Ристовић Крстић.

Када је ријеч о доношењу подзаконских аката, појашњава она, формира се радна група која ради на изради истог.

"Прије објаве у Службеном гласнику сва процедура је у сваком тренутку испоштована у смислу објаве подзаконског акта на порталу е-консултације, упућивања материјала Савјету за метрологију БиХ, односно предсједници Савјета која то тијело представља“, рекла је Ристовић Крстић.

Она наглашава да је сва законска процедура испоштована.

"Мемић наводи да он није консултован и да са њим не разговарамо о неким важним темама али законска регулатива је таква - закон каже да подзаконске акте доноси директор уз консултације Савјета за метрологију БиХ. По закону, апсолутно нигдје није прописано да се замјеник директора мора консултовати“, појашњава Ристовић Крстић.

Коментаришући изјаве министра спољних послова у Савјету министара БиХ Елмедина Конаковића, Ристовић Крстић каже да је он информисан само из једног угла.

"Он зна само једну страну приче. Конаковић зна оно што је видио у федералним медијима који су врло агресивно у задњих неколико мјесеци извјештавали о овој теми. Та страна приче из тих медија је врло једнострана и константно је присутна, од скандалозних наслова како би привукли пажњу јавности до апсолутних неистина. Конаковић је такође информисан и у овом писму од стране замјеника тако да је све то заједно довело до такве изјаве. Сматрам да један озбиљан званичник, поготово један министар у Савјету министара БиХ, треба, прије давања таквих изјава, да се информише из више углова и чује различите стране приче“, каже она.

Коментаришући данашње иступе члана Предсједништва СДС-а Александре Пандуревић која је објавила податке о гледаности и позвала се на Телеком Српске, а м:тел је осудио злоупотребу њиховог имена, директор Института за метрологију БиХ Милица Ристовић Крстић каже да је врло важно што се м:тел оградио од тога.

"Нажалост, данас на друштвеним мрежама, па и у медијима, људи излазе са различитим изјава и објавама које су непровјерене и нерелевантне. Институт за метрологију је пиплметар (мјерило за мјерење гледаности) прогласио мјерилом законске метрологије и дефинитивно је да се само подаци са тих уређаја могу сматрати релевантним јер ту је испоштована методологија распореда уређаја, територијално и на све начине. Немају сви грађани приступ м:тел-овом ИПТВ тако да је то апсолутно узорак који није релевантан“, закључила је директор Института за метрологију БиХ Милица Ристовић Крстић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм