Гест вриједан пажње

Припадници МУП-а Српске обезбиједили баки кров над главом

  • Извор: АТВ
  • 02.08.2024. 19:29

Хероји носе униформу и то плаву, а то су припадници МУП-а Републике Српске и доказали. Бака Невенка, захваљујући њима, добила је кров над главом. Са својих осамдесет шест година борила се са разним животним недаћама, прије неколико година изгубила је јединца и од тад је била заборављена од свих, кроз сузе прича старица. Полиција јој је, каже, вратила вјеру у добре људе.

"Сви су добри, сви су ми правили кућу, дотјерали грађу, ма све. Бог им дао, свака част таквим људима, сачувао их Бог, такве људе, морам говорити оно што јесте“, прича Невенка Малинић.

Сада, каже бака Невенка, Николу Зорића командира ПУ Поткозарје, сматра другим дјететом. Он ју је током полицијске акције прошле јесени пронашао у трошној кући. Заједно са људима великог срца побринуо се да Невенка ову зиму дочека у топлом и сигурном дому. 

Борац из БиХ признао кривицу за терористички напад у САД

Борац из БиХ признао кривицу за терористички напад у САД

„Доста људи се јавило, помогло нам, у смислу материјала и осталих потреба, а носиоци радова били су полицијски службеници ПС Поткозарје који су и у своје слободно вријеме долазили од куће и радили. Ово сам све одрадио и покренуо јер сам сматрао да требамо то да урадимо, жао ми је да неко живи у таквим условима а мајка је ратног војног инвалида и борца за Војску Републике Српске“, изјавио је Никола Зорић, командир Полицијске станице Поткозарје.

Ово је само још један доказ да носити плаву униформу није само част, него и одговорност према својим људима и народу. 

Трамп: Размјена затвореника - Путинова побједа

Трамп: Размјена затвореника - Путинова побједа

"Надам се да ће овај наш гест и акција утицати на све људе добре воље да на било који начин помогну онима којима је стварно то потребно. Ми смо овом данашњом акцијом показали да нисмо само ту да кажњавамо грађане, да дјелујемо репресивно него смо ту да помогнемо грађанима у невољи када је то стварно потребно“, рекао је Момчило Марић, начелник сектора полиције Полицијске управе Бањалука. 

Након претучене породице за АТВ се огласио и осумњичени: Нисмо дирали дјецу, Рада јесмо

Након претучене породице за АТВ се огласио и осумњичени: Нисмо дирали дјецу, Рада јесмо

Изградња куће почела је у априлу ове године уз помоћ многих локалних предузетника и волонтера. Док су се радови одвијали, подршка је непрекидно расла, а припадници МУП-а Републике Српске положили су један од најважнијих испита - испит хуманости.

Пратите нас и путем Вибера