Gest vrijedan pažnje

Pripadnici MUP-a Srpske obezbijedili baki krov nad glavom

  • Izvor: ATV
  • 02.08.2024. 19:29

Heroji nose uniformu i to plavu, a to su pripadnici MUP-a Republike Srpske i dokazali. Baka Nevenka, zahvaljujući njima, dobila je krov nad glavom. Sa svojih osamdeset šest godina borila se sa raznim životnim nedaćama, prije nekoliko godina izgubila je jedinca i od tad je bila zaboravljena od svih, kroz suze priča starica. Policija joj je, kaže, vratila vjeru u dobre ljude.

"Svi su dobri, svi su mi pravili kuću, dotjerali građu, ma sve. Bog im dao, svaka čast takvim ljudima, sačuvao ih Bog, takve ljude, moram govoriti ono što jeste“, priča Nevenka Malinić.

Sada, kaže baka Nevenka, Nikolu Zorića komandira PU Potkozarje, smatra drugim djetetom. On ju je tokom policijske akcije prošle jeseni pronašao u trošnoj kući. Zajedno sa ljudima velikog srca pobrinuo se da Nevenka ovu zimu dočeka u toplom i sigurnom domu. 

Borac iz BiH priznao krivicu za teroristički napad u SAD

Borac iz BiH priznao krivicu za teroristički napad u SAD

„Dosta ljudi se javilo, pomoglo nam, u smislu materijala i ostalih potreba, a nosioci radova bili su policijski službenici PS Potkozarje koji su i u svoje slobodno vrijeme dolazili od kuće i radili. Ovo sam sve odradio i pokrenuo jer sam smatrao da trebamo to da uradimo, žao mi je da neko živi u takvim uslovima a majka je ratnog vojnog invalida i borca za Vojsku Republike Srpske“, izjavio je Nikola Zorić, komandir Policijske stanice Potkozarje.

Ovo je samo još jedan dokaz da nositi plavu uniformu nije samo čast, nego i odgovornost prema svojim ljudima i narodu. 

Tramp: Razmjena zatvorenika - Putinova pobjeda

Tramp: Razmjena zatvorenika - Putinova pobjeda

"Nadam se da će ovaj naš gest i akcija uticati na sve ljude dobre volje da na bilo koji način pomognu onima kojima je stvarno to potrebno. Mi smo ovom današnjom akcijom pokazali da nismo samo tu da kažnjavamo građane, da djelujemo represivno nego smo tu da pomognemo građanima u nevolji kada je to stvarno potrebno“, rekao je Momčilo Marić, načelnik sektora policije Policijske uprave Banjaluka. 

Nakon pretučene porodice za ATV se oglasio i osumnjičeni: Nismo dirali djecu, Rada jesmo

Nakon pretučene porodice za ATV se oglasio i osumnjičeni: Nismo dirali djecu, Rada jesmo

Izgradnja kuće počela je u aprilu ove godine uz pomoć mnogih lokalnih preduzetnika i volontera. Dok su se radovi odvijali, podrška je neprekidno rasla, a pripadnici MUP-a Republike Srpske položili su jedan od najvažnijih ispita - ispit humanosti.

Pratite nas i putem Vibera