Корисници породичне пензије

ПИО позива ученике и студенте да доставе потврду о редовном школовању

  • Извор: АТВ
  • 03.09.2024. 09:11

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске позвао је кориснике породичне пензије, дјецу на редовном школовању, да у току септембра и октобра доставе школску потврду за 2024/2025 годину.

За дјецу узраста од 15 до 19 година која похађају средњу школу потврду о редовном школовању потребно је доставити Фонду најкасније до 23. септембра.

За студенте, узраста од 19 до 26 година, рок за доставу потврде о редовном школовању је до 24. октобра.

Из Фонда наводе да ће позив за достављање школске потврде за студенте поновити и у октобру, а о обавези достављања ове потврде корисници се обавјештавају и путем писане поруке на чеку пензије за август и септембар.


Шеранић: Нова болница у Добоју ће омогућити квалитетнију и бржу услугу

Шеранић: Нова болница у Добоју ће омогућити квалитетнију и бржу услугу

Школску потврду за кориснике у Републици Српској треба благовремено доставити у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО да би се исплата породичне пензије могла вршити редовно и без прекида.

"Недостављање потврде о редовном школовању у наведеном року значи да се дијете, које је корисник породичне пензије, више не налази на редовном школовању, након чега се врши обустава исплате породичне пензије", навели су из Фонда.

За достављене школске потврде Фонд ПИО, у оквиру законског поступања, задржава право да изврши провјеру исправности код школе или факултета као издаваоца тог документа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 12:45 Серија: Мућке (Р) (12+)

    ''Мућке